Fișier

Funcție: Primarul satului Selemet, r-nul. Cimișlia;
Data și locul nașterii: 09.10.1965, s. Selemet, r-nul. Cimișlia
Studii:Universitatea Agrară din Chișinău, Facultatea Pomicultură, Viticultură și legumicultură, Specialitatea Inginer; savant în agricultură
Coordonare: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva personală

Tatiana Badan și-a dedicat aproximativ trei decenii în slujba administrației publice locale. Să ai cinci mandate de primar nu e doar o performanță, dar și un credit de încredere din partea celor care te votează. Satul Selemet din raionul Cimișlia îi este un copil de suflet, unul în care se strâng mai mulți „copii”, de toate vârstele, cu diverse bucurii sau probleme. Și încearcă să-i ajute, poate chiar cu prețul insomniilor, a unor regrete sau remușcări atunci când nu poate oferi o soluție.
Îi pasă de localitate. De oamenii de acolo, de viața lor…

PENTRU FIECARE MAMĂ copiii săi reprezintă tot universul. Indiferent de reușitele noastre în carieră, cele mai mari bucurii ale vieții le trăim atunci când ne știm copiii sănătoși, că sunt bine.

ANUL 2020 a fost o adevărată provocare pentru noi toți. Am învățat să păstrăm distanța, să vedem tot mai rar zâmbetele oamenilor dragi, am încercat să fim solidari cu cei care au rămas fără putere, sprijin și resurse. Încă mai învățăm să trăim fără persoanele luate de pandemie. Cred că realizarea cea mai importantă din 2020 este că perioada aceasta delicată ne-a unit și ne-a făcut să prețuim și mai mult viața.

SUNT FOARTE MULȚI PRIMARI buni. Grație lor sunt sate și orașe din Republica Moldova unde lucrurile se dezvoltă, se construiesc drumuri, se renovează instituții preșcolare și școlare, oamenii au acces la apă potabilă și la multe alte servicii. Cred că majoritatea schimbărilor în bine din țara noastră au fost inclusiv, datorită, autorităților publice locale. Păcat că guvernările nu prea ne susțin și adesea aleșii locali depun eforturi considerabile pentru a crea condiții firești pentru secolul XXI.

AZI, NU MAI CONTEAZĂ, OM DE SUCCES, ORI UNUL CU MAI PUȚINE REUȘITE, toți se tem pentru sănătatea oamenilor dragi. Dar, dorința de a ajuta poate mișca lucrurile din loc.

PANDEMIA ȘI-A SPUS CUVÂNTUL. Acum e mult mai greu să creăm proiecte importante pentru Selemet. Chiar și în aceste condiții vitrege, le sunt recunoscătoare localnicilor noștri care, deși sunt departe de casa părintească și în această perioadă au fost cu gândul și inima lângă noi, ne-au ajutat să colectăm fondurile necesare pentru renovarea muzeului din sat, dar și să procurăm cele necesare pentru protejarea populației din Selemet, de COVID-19. Alți aliați de încredere în această perioadă de restriște sunt partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Le mulțumim autorităților din România, SUA, Germania, Norvegia și altor state implicate în combaterea pandemiei, dar și în susținerea dezvoltării serviciilor de o calitate mai bună în localitatea noastră.

BUNICUL MEU RĂMÂNE A FI UN EXEMPLU de inspirație și motivație. Nu a acceptat compromisurile, chiar și atunci când, aparent, nu exista o altă soluție.

DACĂ AȘ FI MILIONARĂ, aș deschide un centru pentru bătrânii care au rămas singuri, dar și pentru copiii din familiile vulnerabile. Astfel, oamenii în etate ar avea alături nepoții care le lipsesc, iar copiilor ar avea cine să le spună povești și să le inspire încredere în viitor.

VREAU SĂ TRECEM PESTE PANDEMIE fără a pierde oameni, să reușesc îndeplinirea proiectelor pentru dezvoltarea localității Selemet și, da, să fim cu toții sănătoși.

Imprimare