Stela Onuțu este primară a orașului Glodeni la al doilea mandat. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, orașul Glodeni are 8676 de locuitori, oameni harnici și binevoitori, dornici să contribuie la dezvoltarea comunității.

Centru de Cultură al orașului este instituția unde se desfășoară principalele evenimente culturale ce reunesc întreaga comunitate.

Tot aici regăsim:

  • Pensiunea de 4*„Butoiaș
  • Șarm cafe

HOTEL 3*

  • În Parcul “Aleea Clasicilor” sunt instalate cinci busturi  ale clasicilor noștri.

  • Memorialul Gloriei Ostășești sau Porțile Orașului sunt un alt punct de atracție ale orașului și a fost construit în memoria pământenilor și altor ostași care și-au pierdut viața în cel de-al II – lea război mondial.
  • Tot aici este situat și monumentul în memoria pământenilor căzuți la datorie în războiul din Afganistan și conflictul armat de pe Nistru din vara anului 1992. A fost dezvelit cu onoruri militare la 16 martie 2003. Arhitect – Mihail Grigorișin.

Cetățeni de onoare ai orașului Glodeni

  • Prozorovschii Valerian – fost șef IFS Glodeni;
  • Sofroni Aurica – medic cardiolog.

În orașul Glodeni sunt două biserici ortodoxe:

  • Biserica „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” (Paroh: protoiereu Pavel Cîrlan)

  • Biserica „Sf. Ioan Botezătorul’’   (Preot – paroh: protoiereu Ioan Mileac)

De-a lungul anilor, în oraș se desfășoară mai multe evenimente culturale:

* Festivalul culorilor

*Festivalul Internațional «Mărţişor», cu participarea  colectivelor profesioniste din republică, dar şi a artiștilor amatori din localitățile raionului;

*Ziua orașului Glodeni:  *Festivalul-concurs al tinerilor interpreți cu genericul « Constelație muzicală » ;

Concursul meșterilor populari din raion în cadrul Sărbătorii tradiționale « Ziua Naţională a vinului » ;

* Expoziţie – vervisaj al lucrărilor elevilor şcolilor de Arte din raion.

 * Festivalul raional de datini şi obiceiuri de iarnă »V-am ura, v-am tot ura ! » etc.

Orașe înfrățite     

  1. La 28.02.2018 a fost aprobat acordul de cooperare între orașul Beclean, jud. Bistrița-Năsăud din Romania și  orașul Glodeni.

2. Un alt acord de cooperare a fost semnat între or. Glodeni și or. Rozprza.

 Toate realizările administrației publice locale au fost făcute doar din resursele proprii. Primara spune că își dorește să identifice parteneri care, împreună cu comunitatea, să contribuie la dezvoltarea orășelului.

Printre cele mai importante realizări ale APL din Glodeni este elaborarea Stemei și a Drapelului localității.

Stema a fost adoptată în 2018, utilizând heraldica și culorile moldovenești din acea perioadă.

Drapelul orașului Glodeni reprezintă o pânză rectangulară  albastră, purtând în mijloc sabia de foc a Sfântului Arhanghel Mihail, răsturnată, galbenă, flancată de două aripi de înger albe.

Despre importanța Rețelei Femeilor din cadrul CALM, Stela Onuțu afirmă că în cadrul acestei entități, femeile primare sunt susținute să-și dezvolte potențialul. „ Misiunea CALM este de a reprezenta toate autoritățile locale. CALM-ul mă ajută să înțeleg cum să devin o primară mai bun astăzi pentru a deveni și mai bună mâine . ”

În calitate de primară, Stela Onuțu a întreprins tot ce a depins de ea pentru ca oamenii să trăiască un pic mai bine.  „Sunt conștientă de gradul de responsabilitate pe care mi l-am asumat și îmi doresc ca cetățenii să aibă încredere și în continuare în autoritatea publică locală.  Consider importantă  implicarea cetățenilor în deciziile ce se iau la nivel local. Sunt mulțumită că am reușit să contribui la creșterea gradului de implicare și responsabilizare al oamenilor. Oamenii simt nevoia de a se autodepăși și de a contribui, inclusiv prin puterea propriului exemplu, la schimbare.”

Primara orașului Glodeni spune că nu ar fi reușit nimic fără susținerea cetățenilor, fără încrederea acordată, fără echipa de la primărie.  Ne închinăm în fața celor care ne-ați motivat, ne-ați încurajat și ne-ați susținut și vă dorim să vă bucurați de tot ceea ce înseamnă orașul Glodeni.”

Stela Onuțu consideră că pentru a fi un bun ales local și, în general, un profesionist în activitate, este necesar să te instruiești în continuu, ceea ce și face primara. „Nu ratez nicio oportunitate de acest fel, doar așa putem crește și răspunde așteptărilor oamenilor. Cred că femeile sunt mai deschise pentru schimbare.”

 

 

Imprimare