Afacerea inițiată de familia Marcela și Viorel Bratu se axează pe crearea condițiilor optime pentru sacrificarea animalelor și producerea cavurmalei ”Miorița”. Astfel, cavurmaua își consolidează locul în lista produselor gastronomice locale cu gust deosebit, care este foarte solicitat pe piața locală și națională. În lista produselor autohtone din Slobozia Mare se mai înscriu și cus-cuții, braga, ghismanul, peștele copt, diverse licori și gemuri realizate după rețete tradiționale. În scurt timp, toate aceste produse vor putea fi procurate la Piața modernizată din Slobozia Mare. Marcela Bratu alături de alți crescători de animale vor putea vinde producția în condiții sigure în hala comercială. Afacerea dată este una din acțiunile realizate din Foaia de parcurs pentru relansarea economică a s. Slobozia Mare elaborată în cadrul proiectului PNUD ”Migrație și Dezvoltare Locală” și un exemplu de folosire a oportunităților. Nu degeaba se spune – o acțiune bine planificată este pe jumătate realizată.

Imprimare