Recent, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului de coordonare al asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor, cu scopul de a identifica noi inițiative de colaborare și oportunități de cooperare în domeniul dezvoltării regionale.

La eveniment au participat reprezentanţii instituțiilor guvernamentale, organizaţiilor donatoare și ambasadelor, la fel și reprezentanții Agențiilor de Dezvoltare Regională precum şi reprezentanţii societăţii civile. 

Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a menționat, în debutul ședinței, importanța planificării sectoriale regionale,  utilitatea planurilor sectoriale regionale elaborate cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), precum și necesitatea elaborării Planurilor urbanistice generale ale localităților rurale din Republica Moldova.

Fondurile UE planificate pentru perioada 2014-2020, oferă noi oportunități pentru dezvoltarea regională din țara noastră prin realizarea Programului operaţional comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, Programul operaţional comun Bazinul Mării Negre 2014 – 2020, Programul transnaţional Dunărea 2014 – 2020, lansat în septembrie curent. Este important să observăm impactul proiectelor realizate asupra calității vieții beneficiarilor și să intensificăm colaborarea inter-instituțională în scopul realizării eficiente a proiectelor. Sunt ferm convins că întrunirile în acest format impulsionează activitatea instituției și contribuie la formarea unei viziuni de consens, inclusiv posibilitatea extinderii colaborării cu donatorii, a subliniat,  Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Totodată, în cadrul ședinței, au fost nominalizate activitățile prioritare și proiectele realizate în acest an de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu Agențiile de Dezvoltare Regionale, precum și au fost reactualizate necesitățile sectoriale.

Imprimare