E-Platforma de vecinătate reprezintă o platformă gratuită e-learning care va oferi cursuri on-line de scurtă durată privind politicile UE, Politica Europeană de Vecinătate, relațiile UE-PEV și cele mai bune practici. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Campus Natolin al Colegiului Europei.
 
E-Platforma va fi lansată în martie 2016 și va fi deschisă pentru toate persoanele interesate. În special, aceasta va fi utilă pentru funcționarii publici, autoritățile locale, studenți, membri ai mediului academic, think-tank-uri, jurnaliști și societatea civilă din țările PEV.

E-Platforma va consta din:

* Componenta de învățământ la distanță din 10 module bazate pe cunoaștere și 5 module de competențe profesionale. Finalizarea celor 10 module (7 bazate pe cunoaștere și 3 pe abilități) va permite ca cei mai buni participanți să ia parte la sesiunile face-to-face.

* Un sistem de informare Baza de date (IDS), care va colecta informații sistematizate publice și documentare privind relațiile UE, PEV, UE-PEV, dar cele mai bune practici.

* Un Expert Forum on-line, pentru a permite ca participanții să discute unul cu altul, precum și cu practicienii și cercetătorii care lucrează sau sunt interesați de Uniunea Europeană și aspectele legate de PEV, pentru a realiza un schimb de cunoștințe și experiență profesională.

De asemenea, la dispoziție va fi pus și un glosar cuprinzător.

În afară de instrumentul de învățare on-line, 150 de participanți (75 din PEV-Est și 75 din PEV-Sud) vor fi invitați să participe la sesiuni/ateliere de lucru care se vor desfășura în Polonia la sfârșitul lunii august 2016.

E-Platforma va oferi 10 module bazate pe cunoaștere: Anticorupție, Societatea Civilă,  Cooperarea transfrontalieră, Decizii și politicii de coordonare pentru afaceri europene, DCFTA, Cooperarea pentru dezvoltare, inclusiv sursele de finanțare ale UE, Protecția drepturilor omului, Gestionarea integrată a frontierelor și politicilor de migrație, Proceduri de lobby și legislative, Protecția intereselor financiare ale UE, inclusiv controlul financiar și audit; anti-fraudă.

La fel, vor fi oferite 5 module bazate pe competențe: Analiza cost-beneficiu, Utilizarea eficientă a fondurilor UE,  Abilități de atragere a fondurilor, Monitorizare și evaluare, Dialogul politic.
 

Imprimare