La data de 10 martie 2020, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în calitate de partener al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), a organizat sesiunea de informare cu tematica Sprijin pentru sectorul privat privind participarea la proiectele de aprovizionare cu apă și canalizare cu finanțare din sursele Uniunii Europene.

La eveniment au participat responsabili tehnici, experți tehnici, diriginți de șantier, reprezentanți ai companiilor ce prestează lucrări de construcție în domeniul de aprovizionare cu apă și canalizare în clădirile publice/construcții civile.

Sesiunea de informare a avut drept scop acordarea unui sprijin complementar sectorului privat, pentru a facilita participarea întreprinderilor în domeniul construcțiilor civile la licitațiile publice inițiate de Agențiile de Dezvoltare Regională pentru proiectele de infrastructură susținute de GIZ în domeniile: aprovizionarea cu apă, canalizare și eficiență energetică în clădirile publice.

În deschiderea evenimentului, Sergiu Harea, președintele CCI a RM a spus că, Camera acordă sprijin complementar sectorului privat, pentru a facilita participarea întreprinderilor la licitațiile publice inițiate de Agențiile de Dezvoltare Regională pentru proiectele de infrastructură susținute de GIZ în domeniile: aprovizionarea cu apă, canalizare și eficiență energetică în clădirile publice.

Potrivit agendei, în cadrul sesiunii de informare, au fost abordate subiecte precum: principii de bază în construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare; asigurarea calității în construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare; cerințe necesare pentru asigurarea calității în construcția sistemelor de apă și canalizare; etapele și procedurile pentru lucrările de construire a sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare. De asemenea, au fost elucidate aspecte practice legate de experiența în asigurarea calității lucrărilor în proiectele GIZ de AAC (proiecte de construcție/reabilitare), conlucrarea cu responsabilii tehnici, punctele slabe, lecțiile învățate, recomandări, etc.

Activitatea a fost organizată cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și sprijinită financiar de Uniunea Europeană.

Imprimare