Circa 150 de primării din Republica Moldova au beneficiat de suport tehnic din partea Norvegiei. Acesta constă în computere și imprimante performante necesare în procesul de fortificare a autorităților publice locale. Asigurarea primăriilor cu tehnica necesară este un element esențial de digitalizare și etransformare a actului administrativ la nivel local. Una dintre primăriile beneficiare ale proiectului realizat de CALM, Agenția Relații Funciare și Cadastru și Agenția de Cartografiere a Norvegiei este Țaul, Dondușeni. Totuși, din cauza vârstei înaintate a multor funcționari din cadrul administrației publice locale, înregistrarea progreselor în domeniul digitalizării devine tot mai anevoioasă. Creșterea continuă a vârstei medii a angajaților din cadrul APL este condiționată de lipsa politicilor statului de atragere a tinerilor specialiști în sectorul public. Cu toate că autoritatea publică locală, din punct de vedere a prevederilor cadrului normativ și a tratatelor și angajamentelor internaționale, dispune de autonomie decizională în privința statelor de personal și remunerării acestora, în realitate există mai multe obstacole de ordinul controlului administrativ care nu permit crearea condițiilor adecvate de muncă și de încurajare a tinerilor pentru accederea în funcția publică la nivel local.
Primarul satului Țaul, Dondușeni, Mitrică Andronii spune că recent a decedat specialistul în reglementarea proprietății funciare și până la identificarea și angajarea unui nou salariat, alesul local și secretarul Consiliului încearcă să suplinească atribuțiile care revin acestei funcții. „Am lansat un concurs pentru ocuparea funcției de specialist în reglementarea proprietății funciare și sper tare mult că după angajare, acesta va avea posibilitatea să urmeze niște cursuri pentru utilizarea acestei tehnici și a programelor specializate. Fostul specialist în domeniul reglementării proprietății funciare a urmat cursurile organizate în cadrul proiectului dat și înțelegem că acest suport nu poate dura la nesfârșit și, în acest sens, crearea unui centru de instruire și asistență continuă în cadrul CALM este o precondiție pentru asigurarea durabilității acestor servicii din cadrul APL. În prezent apelăm pentru ajutor în acest domeniu la specialistul din cadrul primăriei orașului Dondușeni, dar nici el nu poate veni de fiecare dată. „
Primarul spune că pentru prima dată s-a acordat suport în acest domeniu extrem de important pentru consolidarea capacităților APL în procesul decizional și prestării serviciilor și ar fi păcat ca rezultatele acestuia să nu fie multiplicate.