Vladimir Cucereavîi este primar la al treilea mandat al satului Taraclia, Căușeni.
Pe lângă problemele legate de reabilitare a infrastructurii satului, una dintre preocupările primarului a fost de a-i face pe oameni să se respecte, așa cum era odinioară. Taraclia este înfrățită cu comuna Sucevița, România, iar alesul local a dorit ca cei circa o sută de taraclieni care au vizitat aceste locuri încărcate de istorie și ocrotite de sfintele mănăstiri să învețe cel puțin trei lucruri: cum se dă binețe, cum se respectă unul pe altul și cum se menține curățenia din fața gospodăriilor oamenilor.
Pe lângă schimbul de experiență și cel cultural, Vladimir Cucereavîi crede că proiectele comune ale localităților înfrățite din România și Republica Moldova ar trebui să aibă prioritate atunci când sunt depuse pentru finanțare din fondurile Uniunii Europene.
Taraclia este prima localitate din Republica Moldova în care deșeurile au început să fie evacuate centralizat. „Gunoiștile neautorizate din toate râpele și pâraiele au dispărut. Vara trecută, în cadrul proiectului Migrație și Dezvoltare Locală am avut o întrevedere cu băștinașii care au revenit de peste hotare. M-am bucurat să aflu că schimbările din comunitatea noastră au devenit vizibile”, a afirmat primarul.
Pentru a fi al tuturor cetățenilor, alesul local din Taraclia, Căușeni afirmă că nu va mai reprezenta niciun partid politic. „Nu știu cum e la oraș, dar la sat politicul dezbină oamenii. Cunosc cazuri când frate cu frate nu au vorbit vreme îndelungată pentru că aveau diferite viziuni politice. Cei de sus se împacă până seara, iar oamenii din sat, deși se cunosc de o viață, se ceartă din cauza politicienilor.” Vladimir Cucereavîi crede că fiecare poate să-și exprime opinia în cadrul alegerilor, în rest, e bine să muncim cot la cot pentru a construi un sat și un stat modern, pentru a putea și noi să facem parte din marea familie europeană.
Alături de alți nouă bărbați, primarul de Taraclia face parte din ansamblul „Plai Natal”, reprezentând cu demnitate localitatea sa, dar și Republica Moldova la diverse evenimente culturale din România și alte state.
Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM