Primarii localităților Dereneu și Timișești au semnat Acordul de parteneriat și fraternitate.
Evenimentul a avut loc peste Prut, la Timișești, județul Neamț.
”Am trăit clipe de neuitat, a fost o sărbătoare cu adevărat românească și un eveniment important pentru comunitățile noastre, de pe ambele maluri ale Prutului. A fost o sărbătoare care va dăinui mereu în inimile noastre”, a spus, după ce a revenit acasă, Elena Oaserele, primarul de Dereneu.
Dânsa a remarcat și căldura, bunătatea, sinceritatea, cu care au fost primită delegația din Dereneu.
La fel de impresionat a rămas și primarul de de Timișești, Vasile Marculet, care a postat pe pagina sa de facebook următorul mesaj: ”Ne-ați făcut cinstea și onoarea de a vă avea drept oaspeți în această zi. O zi memorabilă în conștiința noastră, a tuturor, prin evenimentele frumoase și semnificative în care am fost implicați. Vă mulțumim din suflet, pentru că ați reușit din prima zi de înfrățire, prin atitudinea dumneavoastră sinceră și plină de dragoste, să ne umpleți inimile de bucurie, sufletele să vibreze, emoțiile să ne copleșească…”.
”Sperăm la o colaborare cât mai frumoasă și constructivă pentru un viitor prosper”, a declarat Elena Oaserele pentru ”Expresul”, după care a accentuat: ”Înfrățirea ne va face mai puternici, iar aceste parteneriate sunt în beneficiul oamenilor cu suflet român”.
Timișeștiul este a doua localitate de peste Prut cu care s-a înfrățit Dereneul.
Prima înfrățire a avut loc cu cinci ani în urmă. Atunci a fost semnat un acord de fraternitate cu localitatea Ștefan Vodă din județul Călărași, doar că, în timp, s-a pierdut legătura între cele două administrații. ”Ștefan Vodă este situat la o distanță prea mare de noi”, a explicat Elena Oaserele.
De notat că distanța între Dereneu și Ștefan Vodă e de peste 400 de kilometri, în timp ce între Timișești și Dereneu – de două ori mai mică. Comuna Timișești are o populație de circa 3500 de locuitori, iar Dereneul – puțin peste o mie.
Dina Roșca