O grădiniţă de copii din oraşul Ungheni a fost selectată pentru a participa într-un proiect britanic de includere a terapiei muzicale în educaţia incluzivă şi va fi prima instituţie din Moldova unde aceasta va fi aplicată. Detaliile colaborării  au fost discutate în cadrul unei recente vizite la Ungheni a ambasadorului Marii Britanii în R. Moldova, Philip Batson,  relatează MOLDPRES.

Proiectul, realizat de o organizaţie caritabilă engleză, prevede includerea terapiei muzicale pentru copiii cu nevoi speciale, iar grădiniţa din Ungheni este totodată prima instituție preșcolară din ţară care a adoptat metoda de educaţie incluzivă. „Terapia muzicală este o parte extrem de importantă a celei incluzive, care aduce rezultate spectaculoase în recuperarea și integrarea în societate a copiilor cu deficiențe de comunicare”,  a menţionat Jane Ebel, terapeut muzical din Marea Britanie care va coordona proiectul.

Primarul  de Ungheni, Alexandru Ambros, a mulţumit  reprezentanţilor ambasadei britanice pentru susținere, identificînd şi alte domenii  de cooperare.  În context, Ambros s-a referit la numeroase proiecte sociale implementate de primăria oraşului  în parteneriat cu Fundaţia comunitară Ungheni.

La rîndul său, Philip Batson a subliniat  importanţa  sprijinului din partea  autorităţilor locale la realizarea proiectelor sociale. “Va fi o deosebită plăcere să colaborăm cu Primăria oraşului Ungheni în vederea lansării noilor programe în beneficiul comunităţii”, a precizat diplomatul.

(Reporter  L. Grubîi, editor M. Jantovan)

Imprimare