Alte 15 proiecte cu valoare totală de circa 6 milioane de lei au fost finalizate cu succes prin programul #SatulEuropeanExpres:
În satul Bălășești, raionul Sîngerei, Casa de Cultură a fost renovată și dotată cu echipament acustic de înaltă calitate, oferind astfel comunității, oportunitatea la experiențe culturale de neuitat.
În satul Costiujenii Mici, același raion, scuarul din fața Casei de Cultură a fost amenajat, inclusiv prin montarea unei scene de vară, oferind un spațiu de relaxare și evenimente pentru locuitori.
Orășelul Cornești, raionul Ungheni, a beneficiat de construcția unei piste de alergat și renovarea unui teren sportiv, promovând un stil de viață activ și sănătos.
În satul Ciobalaccia, raionul Cantemir, s-a creat un teren de joacă pentru copii și o platformă de acces la instituțiile socio-culturale, asigurând astfel incluziunea socială și accesibilitate pentru toți.
Gimnaziul și Grădinița de copii din satul Aluniș, raionul Rîșcani, au acum căi de acces îmbunătățite pentru elevi și preșcolari, facilitând accesul la educație.
În satul Moșana, raionul Dondușeni, căile și platformele pietonale au fost construite și reconstruite pentru a facilita accesul la instituțiile de menire socio-culturale.
Grădinița “Andrieș” din satul Parcova, raionul Edineț, a fost dotată cu teren de joacă pentru cei mici, contribuind la dezvoltarea armonioasă a acestora.
În satul Taxobeni, raionul Fălești, s-a renovat și amenajat terenul sportiv, oferind elevilor din gimnaziu, un mediu propice pentru activități fizice.
Casa de cultură din comuna Grinăuți, raionul Rîșcani, a fost modernizată prin crearea unui scuar nou și amenajat, aducând un loc de întâlnire pentru comunitate.
Căile de acces către Gimnaziul și Grădinița din satul Schineni, raionul Soroca, au fost reconstruite pentru a îmbunătăți accesul fizic și a contribui la dezvoltarea comunității, la siguranța elevilor și la calitatea educației.
În satul Cîșla, raionul Telenești, a fost amenajat un teren de sport și fitness, promovând un stil de viață sănătos pentru toate vârstele.
În satul Gaspar, raionul Edineț, s-a contribuit la crearea unei școli moderne, oferind tinerilor un mediu educațional propice pentru un viitor mai prosper. Instituția educațională a fost renovată și dotată cu mijloace didactice.
În satul Mașcăuți, raionul Criuleni, rețeaua de iluminat public a fost renovată, asigurând vizibilitate și siguranță cetățenilor.
De asemenea, satul Pruteni, raionul Fălești, beneficiază acum de iluminat public eficient, contribuind la confortul comunității.
La fel și locuitorii din comuna Alexăndrești, raionul Rîșcani, au acum parte de sistem de iluminat public modern.
Cu un total de 399 de proiecte de dezvoltare locală, acest program aduce speranță și progres pentru satele din întreaga țară, contribuind la dezvoltarea lor pe termen lung. Până în prezent, 18 proiecte au fost finalizate cu succes, iar altele sunt în curs de desfășurare, evidențiind angajamentul Guvernului Republicii Moldova în îmbunătățirea calității vieții în satele Moldovei.