Primăria orașului Râșcani are deja posibilitatea să acceseze în timp real, prin rețea, harta cadastrală și alte hărți de la nivel central. Acest lucru permite autorităților publice locale să analizeze situația din teren, folosind materiale cartografice actualizate și să creeze propriile seturi de date, care îi ajută în procesul de planificare teritorială și administrarea eficientă a patrimoniului public. Realizarea a devenit posibilă datorită implementării proiectului de către Agenția de Cartografiere a Norvegiei Statens Kartverket, în cooperare cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Agenția Relații Funciare și Cadastru (ARFC).

Victor Bogatico, primarul orașului Râșcani afirmă că computerul și imprimanta oferite în cadrul proiectului „Hărți pentru dezvoltare durabilă în Republica Moldova” sunt de ultimă generație, cu caracteristici avansate. „Chiar dacă primăria ar identifica resursele financiare necesare pentru a o procura, ea  nu poate fi găsită pe piața Republicii Moldova. Avem marele noroc de faptul că am identificat un tânăr specialist în domeniul reglementării proprietății funciare, iar dotarea cu tehnica performantă și instruirile de care a care a beneficiat acesta, ne ajută să înregistrăm mult mai multe rezultate în acest domeniu.”

Specialistul în domeniul reglementării proprietății funciare Denis Slesarciuc constată că programul QGIS este unul cu sursă deschisă și este disponibil pentru autoritatea publică locală. „Computerul este puternic și rapid, orice informație o poți obține în câteva secunde. Deja putem să stabilim cu exactitate hotarele, iar toate operațiunile cu aceste date le facem prin intermediul programului QGIS. De asemenea, în cadrul înregistrărilor masive, tot procesul are loc utilizând QGIS.”

Funcționarul a afirmat că utilizând noile posibilități, a început deja să creeze diverse hărți tematice, printre acestea fiind cea a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale, apeducte și alte utilități publice. „Ne ajută chiar și la actualizarea datelor cadastrului funciar și monitoringului funciar. Arhitectul nostru, de asemenea, folosește această tehnică în activitatea de zi cu zi. 

Imprimare