„Reforma administrației publice locale de nivelul II ar duce la dispariția intermediarilor dintre primării și autoritățile centrale”. De această părere este primarul orașului Căușeni, Anatol Donțu.
„În Consiliul raional Căușeni, de exemplu, sunt circa 30 de angajați care primesc salariul pentru munca pe care o fac angajații primăriei orașului. În cazul unei reforme, aceste resurse ar putea fi utilizate pentru a majora salariile funcționarilor din primării. În afară de aceasta, în cadrul Consiliilor raionale sunt specialiști care nu se regăsesc în primării și care ar putea să se angajeze în colectivele noastre. Acum aceștia preferă să rămână în APL de nivelul II deoarece salariile acolo sunt mai mari. În momentul în care vor dispărea Consiliile raionale și se vor majora salariile angajaților din primării, specialiștii din cadrul Consiliilor raionale vor fi bineveniți în administrația publică locală de nivelul I.”
La ora actuală, în orașul Căușeni sunt implementate mai multe proiecte, majoritatea acestor realizări fiind posibile datorită autorităților publice locale de nivelul I. „Lucrăm la construcția unei linii de procesare a fructelor pe câmp, ceea ce va ușura munca agricultorilor, iar primăria ar beneficia de sucuri proaspete și naturale pe care le va livra grădinițelor din teritoriu. Totodată, ne dorim să motivăm agricultorii din regiunea noastră să planteze mai multe livezi și vii. Un alt obiectiv la care lucrăm acum vizează construcția unui frigider pentru fructele proaspete. Acesta va fi proprietate a primăriei pe care o vom da în gestiune unui grup de agricultori mici și mijlocii, cei care nu au resursele necesare pentru a-și construi propriile frigidere.”
Potrivit lui Anatol Donțu, Primăria orașului Căușeni a elaborat conceptul de proiect în vederea finanțării construcției stației de epurare, etapa a doua și a sistemului de canalizare într-un sector. „Am depus dosarul împreună cu Consiliul raional doar pentru a obține o finanțare mai mare, efortul a fost al echipei primăriei”, a constatat alesul local.