Ion Olari a devenit la 34 de ani primar al orașului Călărași. În mandatul trecut a fost consilier orășenesc la Călărași și afirmă că cunoaște bine problemele cu care se confruntă oamenii din localitate. A lucrat timp de câțiva ani în Marea Britanie, dar s-a întors acasă.

Ce v-a motivat să vă implicați în această campanie?

Ion Olari: M-am născut în raionul Călărași, de o perioadă de timp însă locuiesc în orașul Călărași și cresc doi copii. Mă afectează problemele sociale, dar și cele privind infrastructura: drumuri, apă, canalizare. În grădinițele de copii grupele sunt supraîncărcate. În loc de 20-24 de copii  avem câte 30-35 de copii într-o singură grupă. Cunosc toate aceste probleme deoarece am fost consilier orășenesc. Avem o grădiniță conservată și ne dorim să o reabilităm și să o redeschidem. 

De obicei, după ce câștigă primul mandat de primar, mai mulți aleși locali rămân surprinși de realitățile pe care le descoperă la primărie. Bani puțini, probleme multe…

Ion Olari: Viața este creată din probleme și acestea nu trebuie să ne sperie. Totuși, făcând o analiză la rece am constatat că nu avem acoperire financiară pentru diverse proiecte. În acest sens ducem tratative cu orașele înfrățite, recent m-am întors din Franța, acolo ni s-a spus că sunt dispuși să ne ajute în cazul în care vom avea stabilitate politică.

Ce vă propuneți să realizați în acești patru ani?

Ion Olari: Avem de implementat un proiect privind iluminatul stradal, cu o capacitate de 21 de km. Acum lucrăm la caietul de sarcini. Anul care vine ne dorim să finalizăm construcția rețelelor de canalizare. Orașul este asigurat cu apă în proporție de 80% și intenționăm să realizăm integral acest obiectiv. O altă problemă care există la nivel național este calitatea drumurilor. 

Aveți echipa necesară la primărie pentru realizarea tuturor acestor obiective?

Ion Olari: Avem oameni cu experiență, dar sunt și locuri vacante. Cea mai mare așteptare din partea Guvernului este să mențină această majorare a taxelor din impozitul pe venit care să ajungă la nivel local și să liberalizeze salarizarea la nivel local. Ar fi o modalitate de a menține specialiștii și de a putea avansa.

De la CALM ce așteptări aveți?

Ion Olari: Sunt la primul mandat și încep a studia ce reprezintă CALM. Cu siguranță însă vom putea beneficia de consultații juridice, financiare, ceea ce ne-ar permite să nu facem unele greșeli tehnice în realizarea obiectivelor. Avem nevoie de informare și dacă ar fi posibil să fie organizate stagii pentru specialiști: contabili, economiști, ingineri cadastrali, dar și pentru primari, cu siguranță.

Serviciul de Comunicare al CALM

Imprimare