La 9 decembrie a avut loc ședința Ofițerilor de legătură NALAS. CALM a fost reprezentat de președinta Tatiana Badan, care exercită în această perioadă funcția de președintă a NALAS și directorul executiv al CALM Viorel Furdui.
Ofițerii de legătură NALAS au actualizat rapoartele narativ și financiar NALAS pentru anul curent și au stabilit procesul de planificare al Planului Strategic al NALAS pentru perioada 2023-2027.
De asemenea, participanții la întrunire au pus în discuție mai multe dintre proiectele noi cu finanțare din partea Uniunii Europene, printre acestea fiind Parteneriatul UE pentru orașe durabile din Asia, Darkhan, Mongolia; proiectul de negociere pentru unificarea Asociațiilor APL din Albania, finanțat de SDC; dar și Pactul primarilor pentru Banca Mondială și Turcia.
Totodată, în cadrul NALAS a fost crea un grup de lucru pentru digitalizare. Foaia de parcurs regională pentru reziliență SUB MCR2030 a fost, de asemenea, în atenția ofițerilor NALAS.
Experții au discutat și despre etapa pregătirilor pentru Adunarea Generală a NALAS pentru primăvara anului viitor.
NALAS este o rețea de asociații ale autorităților locale din sud-estul Europei creată din interesul Consiliului Europei de a găsi soluții pentru soluționarea stării de tensiune din Balcani. În 2001, asociațiile de autorități locale din regiunea de sud-est a Europei au fost invitate să se asocieze într-o rețea informală care a avut ca scop la început schimbul de experiență între membri, în vederea dezvoltării organizaționale a asociațiilor și îmbunătățirea calității serviciilor oferite de către acestea.
În 2004, membrii rețelei au luat decizia de a oficializa existența NALAS-ului, care a fost înregistrată ca asociație la Strasbourg. Din 2007, la Skopje, în Macedonia a fost înființat și secretariatul permanent al rețelei.
NALAS promovează procesul de descentralizare, în cooperare cu administrația centrală şi organizațiile internaționale, considerând că autonomia locală este un atribut cheie al procesului de tranziție ce afectează țările din sud-estul Europei. NALAS construiește parteneriate pentru a contribui la procesul de reconciliere şi stabilizare în regiune și, prin aceasta, contribuie la procesul de integrare europeană în regiune.
NALAS inițiază şi implementează inițiative regionale pentru membrii ei și susține asociațiile să devină reprezentanți viabili ai autorităților locale în relația cu administrația centrală. NALAS oferă servicii autorităților locale în beneficiul cetățenilor din regiune şi a creat un centru de cunoștințe pentru a contribui la dezvoltarea administrației locale din regiune. În această perioadă, președinta CALM Tatiana Badan deține, prin rotație, președinția NALAS.