Administrație publică
LIDERI COMUNITĂȚI LOCALE
Fişier
PRIMARUL MUNICIPIULUI CAHUL
DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 06.06.1981, CAHUL
STUDII: LICENȚIAT ÎN ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE, UNIVERSITATEA DE STAT „B.P.HASDEU” DIN CAHUL; LICENȚIAT ÎN ISTORIE, UNIVERSITATEA DE STAT „B.P.HASDEU” DIN CAHUL;
MASTER, SPECIALIZAREA MANAGEMENTUL PROGRAMELOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE, UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” DIN GALAȚI; MASTER, SPECIALIZAREA INTEGRARE EUROPEANĂ ȘI POLITICA EUROPEANĂ DE VECINĂTATE, UNIVERSITATEA DE STAT „B.P.HASDEU” DIN CAHUL
CARTEA PREFERATĂ: BIBLIA
COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ
FOTO: ARHIVA PERSONALĂ
Un om cu credință. Credință în Dumnezeu, credință în valorile veșnice, credință în viitorul acestei țări. Rezultatul credinței și implicării sale de edil în administrarea celui mai mare și frumos oraș din sudul Moldovei, se vede cu ochiul liber. Trebuie doar să vă rezervați o zi pentru o escapadă la Cahul.
Nicolae Dandiș: Creăm și dezvoltăm abilități digitale pentru fiecare
Sunt un cetățean simplu care își iubește orașul și poporul, decis mereu să facă mai mult pentru ca generațiile viitoare să trăiască mai bine.
Am avut un vis legat de Cahul, înainte de a veni în această funcție. Nu este neapărat un vis, ci mai degrabă un obiectiv al oricărei administrații, ca cetățeanul de rând să fie respectat și ca majoritatea cetățenilor să aibă încredere în competența, integritatea și dedicația celora pe care i-au delegat să-i reprezinte și să-i slujească.
Cea mai mare realizare a anului 2022. Este mereu complicat să faci clasamente cu ce e mai important și pentru cine. Ca primar, mă bucur de orice lucru făcut, pentru a putea trece la alte sarcini. Am realizat sau obținut mai multe proiecte în 2022, am renovat Parcul Central „Grigore Vieru” cu suportul programului EU4Moldova, dar ca simbolistică, cred că, prin câștigarea proiectului de conferire a titlului „Cahul – Capitala cultural creativă a Republicii Moldova”, susținut financiar de Programul EU4Culture, am ridicat statutul localității mele la alt nivel.
Cea mai mare realizare a vieții. Primul gând ce îmi vine în minte este familia mea, dar aceasta nu este de fapt realizarea mea, ci este un dar și o binecuvântare de la Dumnezeu pentru mine. Cât privește activitatea profesională, cred că cele mai importante urmează de aici încolo.
Limita dintre iubirea și neiubirea cetățenilor poate fi o secundă sau un cuvânt. Mă afectează când nu sunt înțeles. Pentru că simți că ce vrei să spui sau să faci, poate fi denaturat sau produce alte efecte decât cele pe care ți le dorești.
Dacă această pagină s-ar încheia într-o zi, cu ajutorul lui Dumnezeu aș deschide o altă pagină. Mi-ar plăcea să contribui la buna guvernare a țării, sau/și să continui ca și cadru didactic universitar.
În adolescență mi-am dorit să am o familie binecuvântată și o profesie pe care să le iubesc. Le am pe ambele și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru aceasta.
O zi din viața mea. Dintre toate funcțiile publice, în opinia mea, cea de Primar și cea de Prim-ministru sunt cele mai solicitante și necesită o cultură generală bogată, dacă cu adevărat te dedici cauzei pentru care ai fost chemat. Fiecare zi este diferită. Provocarea cea mare este că tu îți faci agenda, plecând de la nevoile oamenilor, reieșind din viziunea cu privire la priorități, atitudinea și contextul fiecărei informații pe care o gestionezi.
Mă face fericit sănătatea, înțelegerea, dragostea în familie, momentele când grijile și preocupările de la serviciu nu reușesc să le umbrească pe primele.
Ce aș schimba în Moldova dacă aș avea această putere? Multe. Depinde câtă putere aș avea.
Nu știu dacă am regrete. Au fost mai multe greutăți, dar cred că toate care se întâmplă sunt îngăduite de Dumnezeu.
Cea mai importantă lecție a vieții este că trebuie să fii Om mereu, să oferim oamenilor ce așteptăm noi de la ei și că orice acțiune sau inacțiune are un preț.
Omul nu poate simți valoarea succesului, decât prin a vedea invidia și uneori aprecierea din partea altora.
Un mesaj pentru oameni, ca să ajungem să trăim cu toții într-o lume mai bună. Regula de aur din Biblie – Matei 7:12.