Investiţii europene la Orhei. Datorită ajutorului financiar din partea Uniunii Europene, locuitorii raionului se pot bucura de acces liber la servicii publice de calitate. Asta după ce, în satul Seliştea a început să funcţioneze cea mai mare Staţie ecologică de Epurare a Apelor Uzate din Europa şi una dintre cele mai mari din lume. Aici, apa se prelucrează cu ajutorul unei tehnologii noi: filtrarea se face cu ajutorul straturilor de pietriş şi al stufului.
Amplasată pe un teren de cinci hectare, Staţia eco este disponibilă, în prezent, pentru circa 22 de mii de oameni din oraşul Orhei. Ulterior, epurarea apelor va fi posibilă şi în patru sate din zonă. Potrivit autorităţilor, noua metodă de tratare a apei cu plante şi pietriş va duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor, dar şi la reducerea cheltuielilor cu până la 50 la sută.
Totodată, Staţia de Epurare mai este dotată şi cu tehnică performantă, astfel încât, activitatea acesteia poate fi monitorizată de la computer. Construcţia Staţiei a costat aproximativ cinci milioane de euro, aproape întreaga sumă fiind alocată de Uniunea Europeană.