— Doamnă Nina Cereteu, ce aţi reuşit să realizaţi de când sunteţi în funcţia de primar?
— Este un termen mic pentru a reuşi soluţionarea tuturor problemelor din oraş. Împreună cu speciliștii am reuşit să efectuăm lucrări de reparaţie a drumurilor locale, mai cu seamă plombarea gropilor. Suma investiţiei este de 559 961,37 de lei. Un volum mare de lucrări a fost îndeplinit la mai multe instituţii preşcolare din oraş. Au fost executate copertinele deasupra ferestrelor la grădiniţa nr.8, suma investiţiei fiind de 54 884,44 lei. Mă bucur că am reuşit să instalăm ventilatorul la bucătăria grădiniţei nr.3, în care am investit 5 119,38 lei din bugetul local. Totodată cu 57 418,74 lei am reparat acoperişul galeriei la grădiniţa nr.5, iar la grădiniţa nr.8 am reparat acoperişul blocului întâi, lucrările ne-au costat bugetul 54 847,03 de lei.
În această perioadă scurtă de mandat am reuşit să soluţionăm parţial şi problema iluminatului public, procurând 153 de corpuri de iluminat. În cadrul proiectului USAID/LGSP a fost deja elaborată schema amplasării a 100 de containere pentru colectarea deşeurilor şi amenajarea a 19 platforme de colectare a deşeurilor la blocurile locative, suma investiţiei fiind de 475 000 de lei. De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect, am primit o autospecială pentru evacuarea deşeurilor, astfel îmbunătăţind baza tehnică a întreprinderii „Gospodăria comunală”.
Totodată am stabilit mai multe parteneriate durabile cu mai mulţi agenţi economici din oraş, printre care şi Sudzucker Moldova. Avem o colaborare productivă cu Fundaţia olandeză „Water is our wold” ce ar permite îmbunătăţirea managementului Întreprinderii Municipale „Apă Canal”, cât şi în perspectivă instalarea unei pompe la staţia de pompare nr. 2 pentru asigurarea eficientă cu apă potabilă a unui sector al oraşului.
— Care ar fi cele mai importante investiţii capitale pe care doriţi să le realizaţi pe parcursul mandatului?
— Ne dorim atragere de resurse financiare, cât de cât suficiente pentru menţinerea carcasei urbanistice. Vreau ca oraşul Drochia să devină un oraş atractiv pentru fonduri şi investiţii, să renască interesul investitorilor pentru oraşele mici regionale, să crească numeric forţa de muncă calificată prin deschiderea locurilor de muncă.
(Continuarea citiţi în nr.8 al ziarului „Glia Drochiană”)
Cristina JITARU