Gheorghe Ciobanu, expert în proiecte din municipiul Botoșani a prezentat primarilor, conducătorilor instituțiilor subordonate Consiliului raional Drochia și ai serviciilor deconcentrate oportunitățile Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Ședința de lucru a avut loc pe 10 martie, în incinta Consiliului raional Drochia.
Persoanele, mărfurile și capitalul trebuie să fie în circulație permanentă; stabilirea unei cooperări durabile și de încredere între parteneri; înfrățirea dintre localități constituie un avantaj; argumentarea necesității de finanțare a proiectului trebuie să fie una concludentă; grup de lucru consolidat, format din specialiști competenți și profesioniști din diferite domenii sunt câteva dintre aspectele menționate de specialistul din România în ceea ce privește depunerea de proiecte în cadrul Programului Operațional.
Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 are ca obiectiv general evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE care se învecinează. Aria programului este constituită din judeţele Botoșani, Vaslui, Iași, Galați și întreg teritoriul Republicii Moldova.
infoprut.ro