În comuna Zagarancea a avut loc un eveniment sportiv și cultural de semnificație majoră: a fost deschis un nou mini-stadion cu gazon artificial, construit în cadrul programului “Toți împreună”. La deschiderea lui, ca întotdeauna, cu cadouri a sosit președintele Federației de Fotbal din Republica Moldova, Pavel Cebanu. Șeful organului suprem de fotbal al țării a salutat călduros tinerii fotbaliști ai comunei, veteranii fotbalului și oaspeții. El a spus: “Nu fiecare centru raional are astfel de condiții pentru antrenamente și competiții, cum sunt în Zagarancea. Jucătorii noștri tineri  sunt foarte norocoși, ei au posibilitatea de a se antrena și a juca fotbal într-un mediu confortabil, noi doar puteam visa la așa ceva. Acum, granițele sunt deschise, ei pot pleca la meciuri în orice țară. În timpul nostru, o excursie la Iași era o adevărată fericire, parcă ne duceam la Paris. Fotbaliștii noștri au  toate șansele de a juca în cele mai importante cluburi din lume, pe cele mai bune stadioane din lume, dar pentru aceasta e necesar un singur lucru: să muncim și să muncim. De fiecare dată vin la Zagarancea cu un sentiment special, dumneavoastră întotdeauna mă bucurați și pe bună dreptate mă surprindeți. Cu astfel de conducători si specialisti în Zagarancea fotbalul numai se va dezvolta”

Primarul comunei Zagarancea, Mihai Burlacu, a mulțumit călduros conducerii Federației de Fotbal a țării pentru grija și atenția pe care o acordă dezvoltării fotbalului pentru copii și tineret. El a spus: “Nimeni nu a crezut că am putea construi stadionul într-o lună. Dar noi l-am construit în 27 de zile, cred că este un record național. Fără sprijinul cetățenilor noștri, noi nu am fi fost în stare să facem aceasta. Le multumesc tuturor! Europa începe cu Zagarancea!”.

Inițiatorul construcției stadionului, organizatorul permanent de evenimente sportive și culturale, și nu numai în Zagarancea, Sebastian Andriuță, a menționat importanța acestui obiectiv sportiv în educarea tinerei generații: “Stadionul este făcut pentru copiii noștri și chiar pentru nepoți. Sarcina lor e de a păstra și de a menține ceea ce le-am dat. Cu cât mai mulți baieti si fete vor fi pe stadionul acesta, cu atât ei  vor fi mai puțini în locurile interzise, cu atât națiunea va fi mai sănătoasă”.
Dar nu numai prin sport este cunoscută comuna Zagarancea, ea este cunoscută și prin talentele sale muzicale și multe tinere talente au demonstrat abilitățile lor la ceremonia de deschidere. Nu a trecut și fără evoluarea grupului deja cunoscut de fete de la Gimnaziul Zagarancea, sub egida Veronicăi Morcov, care au fost îndrăgite de fanilii voleiului din Ungheni.

Imprimare