Lucrările și activitățile preconizate în cadrul proiectului investițional „Construcția drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă și asigurarea conectării cu drumul național R30 Chișinău – Căușeni – frontiera cu Ucraina”, implementat de ADR Sud din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională, au fost  finalizate. Ca rezultat,  s-a reușit construcţia unui sector de drum  nou, cu o lungime totală de 3,86 km, dintre care 0,35 km – cu îmbrăcăminte asfaltică în satul Feşteliţa, 1,62 km cu îmbracaminte asfaltica în satul Marianca de Jos și 1,9 km din macadam (pietriș), care unește cele două localități.

Proiectul, demarat la mijlocul lunii mai a anului curent, a avut drept scop reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport regionale, asigurarea conexiunii cu rețeaua de transport națională şi internațională și a accesului beneficiarilor la servicii și utilități publice calitative. Costul total al proiectului este de 19 163,80 mii lei, fiind alocate în scopul implementării lui din FNDR, în 2017, 10 milioane lei.

Deși s-a angajat să execute lucrările de construcție a drumului nominalizat în decursul a opt luni de zile, antreprenorul general „ACIT-TRANS” SRL a finalizat în termen record proiectul, reușind să valorifice integral mijloacele alocate din FNDR pentru anul curent, dar și să execute pe cont propriu lucrările neacoperite financiar de către bugetul de stat pentru anul 2017. În scurt timp urmează să aibă loc recepţia la terminarea lucrărilor.

Referindu-se la importanța investiției, Nicolae Tudoreanu, primarul s. Feștelița, menționează că acest proiect vine să asigure accesul cetățenilor la piața agricolă din Feștelița pentru locuitorii din localitățile învecinate: Marianca de Jos, Copceac, Alava, Volintiri, Semionovca și Brezoaia. Grație acestui drum nou construit agenții economici autohtoni vor avea acces la noi piețe de desfacere din Chișinău, Căușeni, Cimișlia și Odesa.

img

img

img

Imprimare