Primarul municipiului Edineț, președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din cadrul CALM, Constantin Cojocaru, a îndemnat cetățenii R. Moldova să susțină la 20 octombrie, în cadrul referendumului național,  parcursul european al R. Moldova.

„Am venit aici să vorbim despre avantajele integrării comunităților din R. Moldova în spațiul european. Noi, primarii, suntem diverși ca viziune, dar avem cu toții unul și același scop, de a face ca R. Moldova să fie una prosperă, fiecare cetățean să se simtă bine în comunitățile noastre, acasă,” a declarat Constantin Cojocaru în cadrul unei conferințe de presă.  

Primarul municipiului Edineț a vorbit despre suportul acordat localității pe care o reprezintă de către partenerii europeni. „Datorită susținerii, pe diverse platforme, a colegilor noștri europeni, în ultimii 8-10 ani, municipiul Edineț dar și R. Moldova arată altfel. Municipiul Edineț a beneficiat în ultimii ani de proiecte europene în valoare de peste 10 milioane de euro. Avem acum în lucru proiecte în valoare de circa 15 milioane de euro la un buget de puțin peste 100 de milioane de lei. Toate aceste beneficii pe care le-am avut și le avem vorbește despre aceea că dezvoltarea comunităților nu poate fi decât într-un anumit context geopolitic și de apartenență propriu-zisă.”

Potrivit președintelui Rețelei Orașelor și Municipiilor din cadrul CALM, spațiul european este unicul unde trebuie să ne îndreptăm privirea. „În Edineț până recent nu a existat transport public și astăzi avem cel mai modern asemenea serviciu din toată R. Moldova, inclusiv din spațiul european. De asemenea, Municipiul Edineț a beneficiat la capitolul apă și canalizare de suport în valoare de circa 10 milioane de euro. Majoritatea schimbărilor din localitățile noastre  au devenit posibile datorită susținerii partenerilor europeni.”

 Edilul a îndemnat cetățenii să spună „da!” referendumului care va avea loc la 20 octombrie și să se aducă la cunoștința fiecăruia că doar spunând „da!” mersului înainte pe drumul european vom putea avea sorți de izbândă. „ Republica Moldova trebuie să fie încadrată într-un spațiu civilizațional, de cultură și apartenență europeană, acolo unde ne este locul, pentru că noi prin esență rămânem a fi latini.  Suntem patru primari aici prezenți, care am demonstrat prin exemplul propriu că în comunitățile noastre facem multe lucruri bune având ca parteneri diferite țări din spațiul european. Agenția de Dezvoltare a Germaniei, Agenția de Dezvoltare a Suediei, România, Delegația Uniunii Europene la Chișinău etc., prin multiplele parteneriate au demonstrat că sunt adevărații noștri prieteni cu care putem aduce schimbări în comunitățile noastre.”

Imprimare