Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a organizat la 11 septembrie seminarul cu genericul „Importanța participării incluzive în procesele decizionale și electorale”. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale și societății civile, inclusiv persoane cu nevoi speciale din raioanele Orhei și Cimișlia.
Obiectivul organizării acestor seminare tematice este de spori gradul de conștientizare a importanței participării incluzive în procesele politice și electorale la toate nivelurile de guvernare pentru întreaga societate.
Potrivit președintei CALM, primara satului Selemet, Tatiana Badan, este salutabil acest interes al angajaților din APL, dar și al societății civile de a obține noi cunoștințe, deoarece numai așa putem avea democrația locală spre care tindem.
„Suntem norocoși că avem asemenea experți la CALM, cu ajutorul cărora creștem capacitatea funcționarilor din administrația publică locală și a societății civile care participă la viața și dezvoltarea comunităților noastre”, a declarat Tatiana Badan.
Asigurarea participării incluzive în procesele decizionale, drepturile și responsabilitățile comunităților, modalitățile de integrare socială a persoanelor cu nevoi speciale, inclusiv prin încurajarea acestora de a se implica în viața localităților, au fost printre temele abordate în cadrul seminarului.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al poporului american oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasadei Marii Britanii la Chișinău oferit prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare, iar CALM este partener de implementare.