print
CALM ASIGURĂ INSTRUIREA MEMBRILOR SĂI: PRIMĂRIȚELE DIN ȚARĂ ÎNVAȚĂ SĂ UTILIZEZE INSTRUMENTELE COMUNICĂRII PENTRU A-ȘI CREA IMAGINEA ȘI PENTRU A-ȘI PROMOVA ACTIVITĂȚILE!
29.09.2017
Strategiile unei comunicări eficiente, dezvăluite primărițelor din țară. Congresul Autorităților Locale din Moldova, cu suportul Programului ONU ,,Femeile în politică,, a organizat și desfășurat  cursul de instruire „Comunicarea strategică și conducerea eficientă pentru egalitatea de gen în comunitățile locale".
Astfel, reprezentantele APL au învățat cum să utilizeze comunicarea în activitatea de zi cu zi, în acest fel îmbunătățind considerabil relația cu angajații, cu locuitorii, dar și creând o imagine pozitivă a localității în exterior. Cursurile de instruire cuprind informații despre comunicarea publică, discursul public, eticheta publică, comunicarea  cu mass-media, imaginea publică, modalități de prezentare a informaţiei, exerciții practice ș.a.
Acestea sunt desfășurate de Vera Nastasiu, antrenoare de dicție și comunicare publică, care le-a vorbit participantelor despre puterea comunicării, dar și le-a oferit un ghiduri practice în acest sens. Primărițele au ascultat cu entuziasm informațiile oferite: 
Aliona Moșneguțu, primara satului Hansca raionul Ialoveni: "Pentru început vreau să zic că CALM-ul este organizația și locul care de-a lungul timpului a reușit să unească oameni din administrația publică locală cu opțiuni politice diferite, cu convingeri și istorii de succes, care de fapt reflectă viața comunităților noastre. Iată numai aici uniți în echipă am putut obține încrederea deplină în noi, am descoperit satele noastre și problemele reale cu care se confruntă și aici marea responsabilitate a noastră, a celor cu funcții de răspundere, constă în identificarea soluțiilor care să vină în sprijinul oamenilor, în sprijinul cetățeanului de fapt. Pentru asta și noi primarii avem nevoie de o formare continuă și de aici se deduce importanța cursului organizat de CALM cu susținerea programului ONU "Femeile în politică"."
Maria Macrii, primara satului Saharna Nouă, raionul Rezina: "Acest curs de instruire a fost unul binevenit și care ne-a adus multă informație nouă în domeniul comunicării, liderismului. Consider că în aceste zile am obținut foarte multe lucruri."  
Valentina Chironda, primara satului Heciul Nou, raionul Sîngerei "Sunt foarte bucuroasă că am ajuns la acest seminar. Vreau să le mulțumesc foarte mult organizatorilor și doamnelor moderatoare. Cred că este o lecție bună pentru toți participanții de la această instruire. Aici am primit toate materialele necesare ca să pot aplica în practică cele învățate aici. Lucrurile pe care eu le-am învățat le voi transmite și lucrătorilor din primărie. Aceste instruiri sunt foarte binevenite și ar fi bine ca acestea să aibă la loc la începutul mandatului fiecărui primar, astfel încât să putem aplica cunoștințele respective pe parcursul anilor ulteriori de mandat." 
Tatiana Buruiană, primara comunei Mereșeni, raionul Hîncești: "Am impresii foarte plăcute despre trainingul la care am participat timp de 3 zile. Au fost lucruri pe care le cunoșteam, dar nu îndeajuns, dar am cunoscut și foarte multe lucruri noi pentru mine. Cred că eu, revenind în teritoriu, voi aplica aceste cunoștințe. Am înțeles că am de lucrat asupra mea, am de lucrat cu echipa și cu comunitatea. În mod deosebit m-a impresionat formatorii care sunt de excepție, iar organizarea a fost la cel mai înalt nivel, am rămas profund impresionată."
Programul ONU „Femeile în politică" este implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei.      
Copyright © 2018 Congresul Autorităţilor Locale din Moldova Toate drepturile rezervate.