Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video | Semnarea Acordului de colaborare dintre Primăria Chișinău, CALM și Asociația Investitorilor Români (în cadrul Forumului Internațional Chișinău)

vezi mai mult

Viorel Furdui: „Înfrățirile si parteneriatele între localitățile din RM cu cele din România - o cale sigură de aliniere la standarde UE și de dezvoltare locală.”
26.02.2020     
 
EU TOT POT #2, Victoria Butuc - primăriță la 28 de ani
12.02.2020     
 
APL nu este responsabilă de utilizarea irațională a banilor din cadrul „Fondului Național de Dezvoltare Regională"
03.02.2020     
 
La Mulți Ani cu sănătate, CALM și bunătate!
30.12.2019     
 
Emisiunea "Obiectiv Comun" - 2019 // Meşteşugurile şi tradiţiile, promotor al economiei locale
27.11.2019     
 

Semnarea Acordului de colaborare dintre Primăria Chișinău, CALM și Asociația Investitorilor Români (în cadrul Forumului Internațional Chișinău)

      
30.05.2019     chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău informează că joi, în cadrul Forumului Investițional Chișinău, ediția I, a fost semnat un acord trilateral, între Primăria municipiului Chișinău, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova. Documentul prevede stabilirea unei colaborări durabile între părți, în scopul promovării oportunităților de dezvoltare a mediului de afaceri în municipiul Chișinău, cât și în întreaga republică.

Obiectivele specifice ale Acordului de colaborare se referă la îmbunătățirea și promovarea climatului de afaceri; abilitarea autorităților publice locale vizavi de susținerea și promovarea dezvoltării economice în municipiul Chișinău, cât și în teritoriu; promovarea cooperării în susținerea parteneriatelor publice - private în diverse domenii; identificarea și eliminarea barierelor instituționale în vederea creșterii economice la nivel local.

De asemenea, semnatari documentului pledează pentru promovarea politicilor în sensul îmbunătățirii și dezvoltării infrastructurii serviciilor și a întreprinderilor locale; identificarea și promovarea modelelor de prestare a serviciilor și de funcționare a întreprinderilor municipale și locale; promovarea imaginii pozitive a APL, a sectorului privat, precum și a investitorilor și localităților din Republica Moldova, dar și comunicarea și informarea populației despre activitățile/ proiectele desfășurate la nivel local, cu participarea sectorului privat etc.

Părțile semnatare a documentului vor elabora o foaie de parcurs (Plan de Acțiuni) în vederea realizării obiectivelor prezentului Acord.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, cosemnatar al documentului trilateral, a ținut să menționeze despre deschiderea exprimată de Administrația Publică Locală Chișinău, pentru colaborare, cât și atragerea investițiilor prin parteneriate publice-private. „Ne dorim atât o experiență, cât și o expertiză pe care o putem acumula. Am în vedere, în primul rând, experiența colegilor din România, cât și cea a Congresului Autorităților Publice Locale. Ne dorim rezultate vizibile cât mai curând în municipiul Chișinău", a mai spus Primarul interimar de Chișinău.

Agenda Forumului Investițional Chișinău (30-31 mai 2019) abordează tematici privind intensificarea fluxurilor de capital, sporirea interesului investitorilor străini asupra economiei orașului, cu potențial de dezvoltare, precum și de identificare/promovare a proiectelor inovative.