Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Gestionarea instituțiilor preșcolare în perioada pandemică de către autoritățile locale - experiența statelor europene și a membrilor NALAS!

vezi mai mult

Peste o sută de specialiști în percepere fiscală s-au întrunit în cadrul unei ședințe online organizate de CALM!
05.06.2020     
 
CALM a intermediat întrunirea secretarilor Consiliilor locale cu reprezentanții autorităților centrale!
05.06.2020     
 
Primarul de Palanca, Stefan Voda Larisa Voloh: "Activitățile noastre trezesc entuziasm, invidie sau poate chiar nemulțumire"
05.06.2020     
 
Mai mulți primari de orașe solicită interzicerea organizării Paștelui Blajinilor în plină pandemie!
04.06.2020     
 
Femeile primar în prim plan - energia, dedicația și pasiunea dezvoltării locale!
03.06.2020     
 

Gestionarea instituțiilor preșcolare în perioada pandemică de către autoritățile locale - experiența statelor europene și a membrilor NALAS!

      
21.05.2020    

În contextul în care în Bulgaria părinții pun presiune pe autoritățile locale de a redeschide grădinițele și creșele, Asociația Națională a Autorităților Locale din această țară (NAMRB) a colectat informații de la membrii NALAS și alte state europene privind activitatea acestor instituții preșcolare în timpul pandemiei COVID-19. Astfel, asociațiile autorităților locale din mai multe țări au oferit răspunsuri privind redeschiderea sau nu a grădinițelor și creșelor în această perioadă, dar și ce măsuri au fost întreprinse pentru a sigura siguranța copiilor și a personalului. În documentul atașat, CALM vă prezintă sumarul acestor experiențe, unele dintre ele ar putea fi preluate de către statul nostru sau adaptate condițiilor din Republica Moldova.

NALAS este rețeaua asociațiilor autorităților locale din sud-estul Europei care a apărut la inițiativa Consiliului Europei. Scopul NALAS este de a îmbunătăți calitățile serviciilor oferite de către asociațiile autorităților locale, dar și de a le dezvolta din punct de vedere organizațional.

Serviciul de Comunicare al CALM

Fișier:

Informații cu privire la funcționarea grădinițelor și creșelor în timpul pandemiei Covid-19