Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Primarul comunei Chițcanii Vechi, Telenești Sergiu Cucu: „Cred că oamenii mi-au acordat votul de încredere pentru a soluționa măcar o parte din problemele lor"

vezi mai mult

Primarul orașului Bucovăț Mariana Dîmcenco „N-am știut că în Republica Moldova mai sunt oameni atât de prietenoși și săritori la nevoie"
13.02.2020     
 
Primarul orașului Leova Alexandru Bujorean: „Autoritățile centrale din România par a fi în subordinea primarilor și nu invers"
12.02.2020     
 
CALM solicită autorităților centrale revizuirea legislației în domeniul integrității!
11.02.2020     
 
Președintele executiv al Asociației Orașelor din România Ionel Chiriță: „Vom solicita Guvernului României să creeze un mecanism eficient de susținere a comunităților locale din Republica Moldova"
11.02.2020     
 
Primarii de orașe din Republica Moldova în vizită la colegii lor de peste Prut! CALM și Asociația Orașelor din România solicită Guvernului de la București să investească direct în comunitățile din Republica Moldova!
10.02.2020     
 

Primarul comunei Chițcanii Vechi, Telenești Sergiu Cucu: „Cred că oamenii mi-au acordat votul de încredere pentru a soluționa măcar o parte din problemele lor"

      
28.01.2020    

Sergiu Cucu a devenit primar la primul mandat în comuna Chițcanii Vechi, Telenești. Timp de 12 ani a activat în calitate de consilier local iar alți 8 ani a fost inginer cadastral. A considerat că cunoștințele acumulate pot fi folosite în beneficiul comunității. Este de părere că la primărie e la fel ca în armată, diferența fiind că patria o servești doi ani, iar comunitatea natală cel puțin patru.

De ce are nevoie un primar pentru a putea face față lucrurilor?

Sergiu Cucu: În afară de cunoștințe are nevoie de o echipă care să lucreze cot la cot deoarece doar așa poți avea rezultate. Mă bucur că printre consilieri sunt profesori, agenți economici, oameni cu capacități care își dau străduința pentru dezvoltarea satului.

Cei mai mulți oameni care au rămas în satele Republicii Moldova sunt în vârstă...

Sergiu Cucu: Mulți au plecat dar cei care au rămas speră ca va fi mai bine și sunt gata să se implice în dezvoltarea localității. Avem două Case de Cultură funcționale. Atât în Chițcanii Vechi, cât și în Chițcanii Noi activează câte un ansamblu folcloric. La ora actuală avem 2300 de locuitori, dar au fost mai mulți.

Credeți că este nevoie de o reformă administrativ-teritorială în Republica Moldova?

Sergiu Cucu: Cred că este nevoie de o reformă administrativ-teritorială. A fost bine atunci când au început reforma cu județele, păcat că au stopat-o. E nevoie de comasat unele primării pentru a fi mai puține cheltuieli.

Ce vă propuneți să realizați în acest mandat?

Sergiu Cucu: Foarte multe. Am creat o asociație a băștinașilor și cu ajutorul acestui ONG vom implementa proiecte pentru dezvoltarea satului. Iluminarea stradală și drumurile sunt cele mai stringente necesități. Comuna are nevoie de canalizare și stație de epurare, dar acestea sunt niște proiecte foarte scumpe, pe care sper că pe parcurs le vom realiza.

Cum credeți, de ce cetățenii v-au acordat anume Dvs votul de încredere?

Sergiu Cucu: Probabil pentru că au încredere în mine. M-am străduit în toată activitatea mea să fiu sincer cu oamenii, să soluționez problemele respectând legea, să nu obijduiesc pe nimeni. De zece ani activez în calitate de antreprenor și oamenii au văzut că pot să fac anumite lucruri, cred că mi-au acordat votul pentru a soluționa și o parte din problemele lor.

Nu vă pare rău că ați renunțat la domeniul antreprenorial în favoarea primăriei?

Sergiu Cucu: Am fost conștient de decizia pe care am luat-o. La urma urmei, așa cum în tinerețe am servit timp de doi ani patria, acum voi munci timp de patru ani în folosul comunității.

Și dacă consătenii vor decide că nu doar 4, dar 8 sau 12 ani trebuie să munciți în folosul comunității?

Sergiu Cucu: Vom trăi și vom vedea. Totul depinde de rezultatele primului mandat de activitate.

Vă mulțumim!