Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Primarul de Cojușna, Strășeni Igor Crăciun: „Am decis să candidez pentru a contribui la dezvoltarea localității noastre"

vezi mai mult

Primarul orașului Bucovăț Mariana Dîmcenco „N-am știut că în Republica Moldova mai sunt oameni atât de prietenoși și săritori la nevoie"
13.02.2020     
 
Primarul orașului Leova Alexandru Bujorean: „Autoritățile centrale din România par a fi în subordinea primarilor și nu invers"
12.02.2020     
 
CALM solicită autorităților centrale revizuirea legislației în domeniul integrității!
11.02.2020     
 
Președintele executiv al Asociației Orașelor din România Ionel Chiriță: „Vom solicita Guvernului României să creeze un mecanism eficient de susținere a comunităților locale din Republica Moldova"
11.02.2020     
 
Primarii de orașe din Republica Moldova în vizită la colegii lor de peste Prut! CALM și Asociația Orașelor din România solicită Guvernului de la București să investească direct în comunitățile din Republica Moldova!
10.02.2020     
 

Primarul de Cojușna, Strășeni Igor Crăciun: „Am decis să candidez pentru a contribui la dezvoltarea localității noastre"

      
24.01.2020    

Igor Crăciun a devenit primar al satului Cojușna, Strășeni. Din 2011 și până în 2019 a fost viceprimar în aceeași localitate. În calitate de ales local își propune să stabilească noi parteneriate cu colegi din România pentru că datorită APL din Dudeștii Noi, Timiș dar și susținerii  Guvernului României  a devenit posibilă deschiderea a două grupe în grădinița „Poienița" din Cojușna.

Experiența acumulată în funcția de viceprimar vă ajută în noua calitate?

Igor Crăciun: Am învățat multe în cele două mandate de viceprimar, am fost responsabil de două proiecte mari: conservarea energiei termice la gimnaziul din localitate și schimbarea acoperișului la grădinița nr.1 „Poienița". M-am implicat în dezvoltarea infrastructurii localității noastre și am înțeles că nu este de ajuns să fii viceprimar, pentru a depune sau a coordona unele proiecte este nevoie și de putere decizională, ceea ce eu nu aveam și eram cumva obstrucționat în luarea anumitor decizii. Am decis să candidez pentru a putea lua anumite decizii benefice pentru localitatea noastră.

Cojușna este o localitate mare, cu potențial...

Igor Crăciun: Până la efectuarea ultimului recensământ aveam peste 7 mii de locuitori și mai mult de 2400 de gospodării. Avem foarte mulți agenți economici în Cojușna, acum purtăm negocieri cu încă vreo câțiva agenți economici care doresc să-și lanseze afaceri.

Aveți și parteneriate cu localități din România...

Igor Crăciun: Da, din partea APL din Dudeștii Noi, Timiș, România am beneficiat de susținere și astfel am putut să deschidem o nouă grupă la grădinița „Poienița" din Cojușna. Încă o grupă în aceeași instituție a fost deschisă datorită Guvernului României.

Ce vă doriți cel mai mult să realizați în Cojușna?

Igor Crăciun: În campania electorală am spus că ne propunem să avem o serie de realizări, printre acestea sunt betonarea mai multor drumuri principale pentru a exista o conexiune între mai multe sectoare din localitatea noastră, acum avem și drumuri impracticabile. Ne propunem să soluționăm problema apeductului și sperăm că Fondul Ecologic va fi funcțional deoarece banii vin de acolo, dar este nevoie și de contribuția localității în proporție de 15%. Intenționăm să stabilim parteneriate cu frații noștri din România, ne propunem să facem înfrățiri cu diverse localități de peste Prut. Acum avem nevoie de tehnică specială pentru colectarea gunoiului. Avem și alte obiective dar pentru început este important este să realizăm aceste priorități.

Vă mulțumim!