Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Aliona Cojocaru, primar de Gura Căinarului, Florești: „CALM m-a ajutat foarte mult"

vezi mai mult

Primarul orașului Bucovăț Mariana Dîmcenco „N-am știut că în Republica Moldova mai sunt oameni atât de prietenoși și săritori la nevoie"
13.02.2020     
 
Primarul orașului Leova Alexandru Bujorean: „Autoritățile centrale din România par a fi în subordinea primarilor și nu invers"
12.02.2020     
 
CALM solicită autorităților centrale revizuirea legislației în domeniul integrității!
11.02.2020     
 
Președintele executiv al Asociației Orașelor din România Ionel Chiriță: „Vom solicita Guvernului României să creeze un mecanism eficient de susținere a comunităților locale din Republica Moldova"
11.02.2020     
 
Primarii de orașe din Republica Moldova în vizită la colegii lor de peste Prut! CALM și Asociația Orașelor din România solicită Guvernului de la București să investească direct în comunitățile din Republica Moldova!
10.02.2020     
 

Aliona Cojocaru, primar de Gura Căinarului, Florești: „CALM m-a ajutat foarte mult"

      
15.01.2020    

Aliona Cojocaru este primar la al doilea mandat în comuna Gura Căinarului, Florești. La începutul activității în calitate de ales local plângea frecvent deoarece aceasta este o meserie deloc ușoară, care nu poate fi învățată până a obține votul de încredere al cetățenilor. Susținerea consătenilor dar și a CALM-ului au ajutat-o să depășească această perioadă și să obțină încredere în propriile forțe.

Gura Căinarului este cunoscută și datorită agentului economic renumit pe care îl aveți în localitate...

Aliona Cojocaru: Avem un agent economic cunoscut în toată republica. Pe lângă veniturile care ajung în bugetul local de la acest agent economic, avem o conlucrare foarte bună și în cadrul multor alte activități. Mai mult decât atât, peste o sută de oameni sunt angajați de către acest agent economic, ceea ce reprezintă o șansă pentru acești oameni ca să nu plece.

Ce v-a motivat să veniți la cârma primăriei din Gura Căinarului?

Aliona Cojocaru: Timp de 22 de ani am activat în calitate de profesoară de limba română la liceul cu predare în limba rusă din orașul Florești. Făceam naveta în fiecare zi de la Gura Căinarului. La un moment dat am înțeles că în activitatea pedagogică nu am noi provocări, totul este cunoscut și previzibil. Am fost consilier timp de două mandate iar dragostea față de consătenii mei și față de satul meu natal m-au motivat să candidez pentru funcția de primar. Mă bucur de susținerea multor consăteni, lucru ce mă bucură.

Pe lângă dragoste, e nevoie de bani, de posibilități, de echipă...

Aliona Cojocaru: Am o echipă care mă susține. Eu le spun colegilor mei de la primul mandat că la început este foarte greu. Îmi amintesc că în prima jumătate de an a primului mandat am tot plâns. Mă întrebam de ce am schimbat școala pentru această funcție? Mai apoi însă am înțeles că se poate de făcut mult mai mult decât la școală. Vreau să spun că foarte mult m-a ajutat CALM-ul. Participam la toate evenimentele la care mă invitau, adresam câte o sută de întrebări și așteptam răspunsuri. Citesc zilnic toată informația pe care ne-o transmite CALM. Am candidat pentru al doilea mandat pentru a continua toate faptele începute. Mă mândresc cu faptul că am deschis un centru pentru tineri cu utilaj sportiv performant. Avem un parc foarte frumos cu o estradă de vară construită de la zero cu susținerea agentului nostru economic. Am reparat drumuri, două mahalale din sat au acces la rețelele de gazificare, am prevăzut bani în buget pentru a finisa acest proiect. Stația de epurare din localitate funcționează, trebuie să continuam construcția sistemului de canalizare.

Vă mulțumim!