Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | SATELE MOLDOVENEȘTI - ÎNTRE PERICOLUL DISPARIȚIEI ȘI ȘANSA DEZVOLTĂRII!

vezi mai mult

Primarul satului Rădulenii Vechi, Florești Iurie Radu: „Nu vom reuși prea multe atât timp cât nu avem o descentralizare adevărată"
28.01.2020     
 
Primarul comunei Chițcanii Vechi, Telenești Sergiu Cucu: „Cred că oamenii mi-au acordat votul de încredere pentru a soluționa măcar o parte din problemele lor"
28.01.2020     
 
PROBLEMELE APL ABORDATE DE PRIMARI LA ÎNTREVEDEREA CU GUVERNUL ȘI ÎN CADRUL CALM!
27.01.2020     
 
Primarul de Egoreni, Soroca Victor Mutruc: „În primării trebuie să avem posibilitatea de a angaja măcar o persoană responsabilă de scrierea proiectelor"
27.01.2020     
 
Primarul de Cojușna, Strășeni Igor Crăciun: „Am decis să candidez pentru a contribui la dezvoltarea localității noastre"
24.01.2020     
 

SATELE MOLDOVENEȘTI - ÎNTRE PERICOLUL DISPARIȚIEI ȘI ȘANSA DEZVOLTĂRII!

      
13.01.2020    

Satul moldovenesc se află la limita existenței demografice. Despre aceste realități vorbesc aleșii locali dar și datele statistice. Experții în demografie susțin că între cele două recensăminte privind populația au dispărut 150 de sate iar în următorul deceniu realitățile ar putea fi și mai triste. De ce am ajuns în această situație și în ce condiții se reușește totuși dezvoltarea unor localități aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" de la Ion Dolganiuc, primar de Colibași, Cahul; Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița, Ștefan Vodă; Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca; Mihail Rotaraș, primar de Nicoreni, Drochia; Anatolie Pânzaru, primar de Cremenciug, Soroca; Ion Lupașcu, primar de Mândâc, Drochia și Silvia Leșan, primar de Schineni, Soroca.
Emisiunea noastră este transmisă sâmbăta, de la ora 10.00, la Eco FM, duminica, de la ora 14.10, la Jurnal FM și lunea, de la ora 08.00 (în reluare de la ora 22.00) la radio Vocea Basarabiei. Toate edițiile le găsiți pe calm.md. Oamenii informați sunt puternici!

Emisiunea La Înălțime cu CALM" partea I

Emisiunea La Înălțime cu CALM" partea II