Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Primarul orașului Otaci Dmitrii Zavrotschii: „Trebuie doar să ne unim eforturile și sunt convins că vom reuși"

vezi mai mult

Primarul satului Rădulenii Vechi, Florești Iurie Radu: „Nu vom reuși prea multe atât timp cât nu avem o descentralizare adevărată"
28.01.2020     
 
Primarul comunei Chițcanii Vechi, Telenești Sergiu Cucu: „Cred că oamenii mi-au acordat votul de încredere pentru a soluționa măcar o parte din problemele lor"
28.01.2020     
 
PROBLEMELE APL ABORDATE DE PRIMARI LA ÎNTREVEDEREA CU GUVERNUL ȘI ÎN CADRUL CALM!
27.01.2020     
 
Primarul de Egoreni, Soroca Victor Mutruc: „În primării trebuie să avem posibilitatea de a angaja măcar o persoană responsabilă de scrierea proiectelor"
27.01.2020     
 
Primarul de Cojușna, Strășeni Igor Crăciun: „Am decis să candidez pentru a contribui la dezvoltarea localității noastre"
24.01.2020     
 

Primarul orașului Otaci Dmitrii Zavrotschii: „Trebuie doar să ne unim eforturile și sunt convins că vom reuși"

      
12.12.2019    

Dmitrii Zavrotschii a devenit primar la primul mandat în orașul Otaci. A activat în cadrul Serviciului Vamal și îi părea rău să urmărească cum orașul său natal moare.  Este convins că poate schimba lucrurile în localitatea sa, ceea ce l-a determinat să candideze pentru funcția de ales local iar cetățenii i-au acordat votul de încredere.

Prin ce este cunoscut orașul Otaci?

Dmitrii Zavrotschii: Circa 50% din locuitorii orașului Otaci sunt cetățeni de etnie romă. De asemenea, Otaciul este supranumit porțile Republicii Moldova.

Cum vă avantajează faptul că sunteți la granița Republicii Moldova?

Dmitrii Zavrotschii: Serviciul vamal are grijă de infrastructura obiectelor ce se află în imediata apropiere de granița statului, foarte mult transport internațional trece prin punctul nostru vamal, inclusiv prin cel feroviar.

Aceste oportunități contribuie la creșterea bunăstării cetățenilor?

Dmitrii Zavrotschii:  Acest lucru oferă posibilitatea de a crea locuri de muncă și de a atrage investitori. Deocamdată, schimbări vizibile nu prea sunt, dar sunt convins că în scurt timp Otaciul va arăta altfel. Chiar acum mă așteaptă niște investitori care vor să ajungă pe piața internațională prin intermediul orașului nostru.

În ce domenii și-ar dori acești investitori să își deschidă afaceri la Otaci?

Dmitrii Zavrostschii: Domeniile de activitate sunt diverse, de la  resursele energetice și de combustibil până la textile și croitorie.

Ce v-a motivat să deveniți primar?

Dmitrii Zavrotschii: Situația precară în care s-a pomenit orașul Otaci, atât din punct de vedere ecologic, dar și economic. Sunt născut în acest oraș și îmi părea nespus de rău să urmăresc cum orașul moare. Iată de ce mi-am propus să contribui la dezvoltarea acestuia.

De ce credeți că veți reuși?

Dmitrii Zavrotschii: Avem oameni deschiși, mulți își doresc să pună umărul pentru a produce schimbări, trebuie doar să ne unim eforturile, să atragem investitori și sunt convins că vom reuși.

Vă mulțumim!