Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | CALM a fost premiat pentru cooperarea cu România!

vezi mai mult

Primarul satului Rădulenii Vechi, Florești Iurie Radu: „Nu vom reuși prea multe atât timp cât nu avem o descentralizare adevărată"
28.01.2020     
 
Primarul comunei Chițcanii Vechi, Telenești Sergiu Cucu: „Cred că oamenii mi-au acordat votul de încredere pentru a soluționa măcar o parte din problemele lor"
28.01.2020     
 
PROBLEMELE APL ABORDATE DE PRIMARI LA ÎNTREVEDEREA CU GUVERNUL ȘI ÎN CADRUL CALM!
27.01.2020     
 
Primarul de Egoreni, Soroca Victor Mutruc: „În primării trebuie să avem posibilitatea de a angaja măcar o persoană responsabilă de scrierea proiectelor"
27.01.2020     
 
Primarul de Cojușna, Strășeni Igor Crăciun: „Am decis să candidez pentru a contribui la dezvoltarea localității noastre"
24.01.2020     
 

CALM a fost premiat pentru cooperarea cu România!

      
09.12.2019    

În cadrul Galei Premiilor TVR Moldova, Congresului Autorităților Publice Locale din Moldova a obținut Premiul pentru cooperare cu România!

Premiul a fost înmânat reprezentantului CALM Alexandru Osadci de către Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, membru în Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România. Primarul municipiului Buzău s-a arătat onorat de faptul că trebuie să ofere un premiu al cooperării dintre primarii din România și primarii din Republica Moldova.

 „Este un premiu pentru primarii care s-au constituit în 2010 într-o organizație care se numește Congresul Autorităților Locale din Moldova." Constantin Toma a declarat că un primar este mai important pentru localitatea lui decât președintele țării sau prim-ministrul, pentru că de hărnicia, de viziunea, de talentul acestuia depinde prezentul și, mai ales, viitorul tuturor oamenilor care trăiesc acolo. „Suntem destul de ignorați în România, probabil ca și aici, dar cred că trebuie să ni se acorde mai multă încredere. Dragi primari moldoveni, basarabeni, români, Asociația Municipiilor din România este alături de Dvs pentru că într-adevăr ne putem schimba localitățile, iar dacă localitățile se schimbă în bine se schimbă și țara în bine."

Coordonatorul de programe în cadrul CALM Alexandru Osadci a mulțumit TVR Moldova pentru această apreciere. „Este imposibil de a nega suportul de care ne bucurăm din partea autorităților locale din România, dar și al Asociațiilor Municipiilor, Orașelor și Comunelor din România." Alexandru Osadci a scos în evidență faptul că grație reprezentanților asociațiilor autorităților locale din România avem posibilitatea să implementăm proiecte extrem de importante pentru comunitățile noastre din Republica Moldova, inclusiv în domeniul investițiilor capitale. „De asemenea, asociațiile autorităților locale din România ne susțin necondiționat în promovarea intereselor APL din statul nostru pe arena internațională, în primul rând, în spațiul european. Avem doar cuvinte de apreciere pentru acest premiu. La mulți ani, TVR Moldova!"

În cadrul Galei Premiilor TVR Moldova sunt premiate personalităţi și instituții din spațiul românesc care au rezultate frumoase în domeniile lor de activitate. Printre categorii, se numără: promovarea istoriei şi limbii române,  a patrimoniului cultural, pentru performanţă în educaţie, artă, afaceri, pentru responsabilitate socială.

Serviciul de Comunicare al CALM