Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | La 29 de ani Ion Creangă a devenit primarul comunei Ocnița!

vezi mai mult

Primarul orașului Criuleni Mihail Sclifos: „Sunt un luptător și nu cedez în fața greutăților"
03.12.2019     
 
Primarul comunei Stăuceni Alexandru Vornicu: „Problema cadrelor nu este doar la Stăuceni, dar în toate primăriile din RM"
03.12.2019     
 
Primarul orașului Călărași Ion Olari: „Liberalizarea salarizării la nivel local ar fi o modalitate de a menține specialiștii și de a putea avansa”
03.12.2019     
 
Renato Usatîi: „CALM este o platformă unde se pot întruni toți primarii”
02.12.2019     
 
Valeriu Gutu, primar de Cioresti, Nisporeni: „Oamenii trebuie să lase urme pe pământ, nu doar să facă urme"
02.12.2019     
 

La 29 de ani Ion Creangă a devenit primarul comunei Ocnița!

      
12.11.2019    

Decât codaș la oraș mai bine în satul tău fruntaș. Nu a fost codaș nici la oraș, a activat în administrația publică locală din Chișinău, dar și în cadrul Consiliului raional Ocnița, totuși a considerat că în localitatea sa de baștină va fi mult mai util. Astfel, la 29 de ani Ion Creangă devine primarul comunei Ocnița, raionul Ocnița. Nu știm dacă are legături de sânge cu bunicul de la Humulești, cert însă este faptul că Dumnezeu l-a înzestrat și pe Ion Creangă de la Ocnița cu talent, cel de a scrie versuri.

Ce v-a motivat să candidați în localitatea de baștină la funcția de primar?

Ion Creangă: Doresc să schimb anumite lucruri în comună și să restabilesc ceea ce a fost până în anul 2006. Comuna avea echipă de fotbal, inclusiv de juniori, centru de sport pentru copii dar și stadion. Acum stadionul și Casa de Cultură sunt lăsate de izbeliște, are loc un proces de degradare a localității. Fosta guvernare locală nu a atras atenția la problemele comunității, am impresia că s-a făcut acest lucru intenționat. Toate aceste motive, dar și insistențele oamenilor din comunitate m-au determinat să îmi înaintez candidatura la funcția de primar independent, fără de partid.

Ați avut o echipă care v-a ajutat în această campanie?

Ion Creangă:. Echipa mea nu a fost mare, dar am reușit să mă întâlnesc cu majoritatea cetățenilor și să-mi notez anumite probleme constatate de ei. Le-am explicat pe cât este de posibilă soluționarea acestora, ghidându-ne de normele legale. Trăim într-o perioadă în care există diverse proiecte naționale și internaționale, trebuie doar să avem inițiativă și dorință de a crea și sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ați activat în administrația locală din orașul Chișinău. Ce v-a motivat să vă întoarceți în satul de baștină?

Ion Creangă: Pentru mine este mai confortabil să locuiesc la sat. Întotdeauna am știut că într-o zi voi reveni acasă și la un moment dat această ocazie a apărut. Am activat în cadrul Secția administrație publică a Consiliului raional Ocnița, apoi mi-am înaintat candidatura la funcția de primar în localitatea de baștină și cu ajutorul Domnului și a 889 de oameni care s-au prezentat la vot am învins.

Care ar fi primele rezultate pe care vă doriți să le obțineți?

Ion Creangă: Îmi propun pentru început să clarific situația din interiorul primăriei, să stabilim ce proprietate a mai rămas, atât din punct de vedere funciar, cât și financiar sau imobiliar. Îmi doresc transparență în activitatea primăriei și a Consiliului local. Oamenii trebuie să cunoască ce proiecte se examinează și ce decizii se iau. Modernizarea grădiniței din localitate este o altă prioritate. În 2006 s-a început construcția unei biserici și timp de 13 ani nu s-a făcut nimic. Primăria trebuie să activeze pentru oameni, nicidecum invers.

Vă mulțumim!