Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Eugenia Anghelici, primarul comunei Hîrtopul Mare, Criuleni: „Unii oameni încă mai consideră că locul femeii este la cratiță"

vezi mai mult

Primarul orașului Criuleni Mihail Sclifos: „Sunt un luptător și nu cedez în fața greutăților"
03.12.2019     
 
Primarul comunei Stăuceni Alexandru Vornicu: „Problema cadrelor nu este doar la Stăuceni, dar în toate primăriile din RM"
03.12.2019     
 
Primarul orașului Călărași Ion Olari: „Liberalizarea salarizării la nivel local ar fi o modalitate de a menține specialiștii și de a putea avansa”
03.12.2019     
 
Renato Usatîi: „CALM este o platformă unde se pot întruni toți primarii”
02.12.2019     
 
Valeriu Gutu, primar de Cioresti, Nisporeni: „Oamenii trebuie să lase urme pe pământ, nu doar să facă urme"
02.12.2019     
 

Eugenia Anghelici, primarul comunei Hîrtopul Mare, Criuleni: „Unii oameni încă mai consideră că locul femeii este la cratiță"

      
11.11.2019    

Eugenia Anghelici a devenit primar al comunei Hîrtopul Mare, Criuleni, chiar dacă unii mai cred că rolul femeii este de a sta la cratiță iar campania electorală nu a fost  tocmai civilizată. A renunțat la funcția de director al gimnaziului fiind convinsă că se poate de făcut mult mai multe pentru localitate.

Ce v-a motivat să candidați la funcția de primar?

Eugenia Anghelici: Cred că m-au convins oamenii pe care îi respect și care m-au asigurat de toată susținerea lor. Un alt motiv este că cei de până acum au făcut prea puțin pentru sat.

Cum a fost această campanie electorală?

Eugenia Anghelici: Foarte grea. Contracandidații au folosit metode murdare. În schimb am avut o echipă bună, care s-a purtat corect, ceea ce mi-a creat un sentiment de bucurie. 

Faptul că sunteți femeie v-a ajutat sau v-a creat impedimente?

Eugenia Anghelici: Sunt persoane care m-au votat pentru că sunt femeie și în viziunea lor  voi reuși să fac mai multe în primărie. Sunt însă și oameni care încă mai consideră că locul femei este la cratiță. Nu cunosc însă care parte a predominat.

Ce vă propuneți să realizați în comună?

Eugenia Anghelici: Cele mai arzătoare probleme sunt la stația de epurare de la Hîrtopul Mic care a fost construită acum patru ani și totuși nu funcționează. Trebuie să finisăm construcția canalizării și a apeductului la Hîrtopul Mare. Anul trecut s-au alocat două milioane de lei, anul acesta încă două milioane de lei, dar deoarece banii nu au fost cheltuiți APL a fost nevoit să-i restituie.  În Hîrtopul Mic nu avem punct medical. Ne propunem să identificăm modalități de a scrie și de a realiza mai multe proiecte. Drumurile sunt o altă prioritate. Îmi doresc să putem crea o relație mai frumoasă între oameni, să existe transparență în tot ceea ce se face. Amenajarea satului lasă de dorit. Uneori e posibil cu cheltuieli mici de făcut lucruri frumoase și avem mai mulți oameni care ar fi de acord să facă voluntariat pentru binele tuturor.

Aveți echipă bună la primărie?

Eugenia Anghelici: Poate nu au foarte multe cunoștințe în domeniul scrierii de proiecte, dar dorința le este mare și acest lucru contează foarte mult. Avem tineri energici și am mare încredere în ei.

Presupun că în activitatea Dvs veți acorda o atenție specială învățământului...

Eugenia Anghelici: Bineînțeles. Noi avem două școli și aleșii locali care au fost până acum considerau că dacă nu sunt la gestiunea primăriei atunci nu au nimic cu aceste instituții, de parcă copiii nu sunt ai localității. Sunt probleme cu școlarizarea, iar primăria ar trebui să se implice în acest proces. În Hîrtopul Mic nu avem grădiniță, dar am putea organiza transport pentru a aduce copiii la grădinița din Hîrtopul Mare.

Ce ar trebui să se întâmple în viitorii patru ani ca la final de mandat să fiți mulțumită de activitatea Dvs?

Eugenia Anghelici: Să realizăm tot ce ne-am propus  și  să creăm condiții pentru ca mai mulți tineri să vrea să rămână în sat.

Vă mulțumim!