Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Premierul Maia Sandu: „Negociem cu UE un proiect care se va numi „Satul European"

vezi mai mult

Rezultatele distribuirii banilor din Fondul Rutier a creat premise pentru lansarea programului Drumuri Bune
16.11.2019     
 
CALM-ul ne-a unit într-o echipa pe toți primarii și ne-a făcut mai puternici decât eram
14.11.2019     
 
Victoria Butuc-Guranda, primarul satului Dănceni, Ialoveni: „Ne propunem să obținem cât mai multe rezultate”
14.11.2019     
 
Inițiativele de consolidare a autonomiei locale financiare au fost discutate și evaluate!
13.11.2019     
 
Finanțarea participativă studiată de CALM în cooperare cu MiDL!
13.11.2019     
 

Premierul Maia Sandu: „Negociem cu UE un proiect care se va numi „Satul European"

      
08.11.2019    

„Negociem cu Uniunea Europeană un proiect care se va numi „Satul European", iar banii vor putea fi accesați direct de către comunitățile noastre pentru proiecte de infrastructură, sociale, mici afaceri." Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime", la PRO TV. Premierul a afirmat că acesta va fi un proiect foarte mare de care să beneficieze toate comunitățile, iar Uniunea Europeană a început să planifice resurse mai mari pentru anii următori.

În alt context, Maia Sandu a menționat că în bugetul pentru anul 2020 au fost identificate resurse pentru a  crește independența financiară a administrației publice locale.

Executivul a aprobat deja avizul privind finanțele publice locale care are drept scop majorarea bugetelor locale printr-o nouă redistribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice.

Dacă va fi votat de Parlament, Bugetul Solidarității 2020 va crește autonomia financiară locală, prin majorarea până la 100% a cotei de impozite rămase la APL din impozitele pe venit a persoanelor fizice din localitățile rurale și creșterea până la 50% a aceleiași cote pentru orașe.

Serviciul de Comunicare al CALM