Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Se încearcă identificarea unui mecanism viabil de finanțare a directorilor Caselor de Cultură de către APL

vezi mai mult

Prin definitivarea procesului de descentralizare multidimensională vom identifica eficacitatea autorităților publice locale
16.10.2019     
 
ACTIVITATEA CALM ÎN INTERESUL APL
15.10.2019     
 
Zece ani de la înființarea Parteneriatului Estic! Învățăm din experiența UE în identificarea obiectivelor de dezvoltare durabilă, alături de Lituania, Georgia, și Ucraina!
15.10.2019      www.eng.dvtkonferencija.lt   
 
APL ar putea obține finanțări din Fondul Verde pentru Climă!
13.10.2019     
 
Bugetele locale urmează să aibă mai multe venituri!
12.10.2019     
 

Se încearcă identificarea unui mecanism viabil de finanțare a directorilor Caselor de Cultură de către APL

      
09.10.2019    

La 8 octombrie, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a avut loc o ședință în cadrul căreia s-a discutat despre statutul și regulamentele Caselor de Cultură din republică, dar și despre impedimentele pe care le întâmpină autoritățile locale în procesul de salarizare a directorilor acestor instituții.

Prezent la dezbateri, expertul CALM Viorel Rusu a explicat că problema constă în faptul că salariile directorilor Caselor de Cultură au fost majorate până la 6.500 de lei, iar APL nu au primit resurse suplimentare pentru a achita aceste sume. „APL au încercat în mod diferit să soluționeze această problemă, unii au stabilit o altă  funcție pentru cea de director al Casei de Cultură, astfel încât să poată achita salarii mai mici, în limita resurselor disponibile."

 În cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării s-a format un grup de lucru cu participarea șefilor de Direcție Cultură din raioane,  șefi ai Direcțiilor Financiare și reprezentanți ai CALM pentru a identifica soluții la problema existentă. S-a stabilit că urmează a fi revăzute funcțiile directorilor Caselor de Cultură, conform Legii salarizării și de identificat un mecanism viabil de finanțare a acestora de către APL.

 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își propune să realizeze un studiu despre cum ar putea fi dezvoltat domeniul culturii, care ar fi costurile și care ar fi mecanismele necesare în acest proces. În baza rezultatelor cercetării va fi modificat regulamentul-tip privind activitatea Caselor de Cultură. Membrii grupului de lucru urmează să se întrunească și în cadrul altor ședințe.

Serviciul de Comunicare al CALM