Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | REFORMA APL DIN LETONIA STUDIATĂ DE O DELEGAȚIE FORMATĂ DIN REPREZENTANȚII CALM, PARLAMENTULUI ȘI GUVERNULUI RM!

vezi mai mult

Prin definitivarea procesului de descentralizare multidimensională vom identifica eficacitatea autorităților publice locale
16.10.2019     
 
ACTIVITATEA CALM ÎN INTERESUL APL
15.10.2019     
 
Zece ani de la înființarea Parteneriatului Estic! Învățăm din experiența UE în identificarea obiectivelor de dezvoltare durabilă, alături de Lituania, Georgia, și Ucraina!
15.10.2019      www.eng.dvtkonferencija.lt   
 
APL ar putea obține finanțări din Fondul Verde pentru Climă!
13.10.2019     
 
Bugetele locale urmează să aibă mai multe venituri!
12.10.2019     
 

REFORMA APL DIN LETONIA STUDIATĂ DE O DELEGAȚIE FORMATĂ DIN REPREZENTANȚII CALM, PARLAMENTULUI ȘI GUVERNULUI RM!

      
08.10.2019    

O delegație a CALM s-a întors recent din Letonia, vizita având loc la invitația Asociației Autorităților Locale și Regionale din această Țară Baltică. În cadrul întrevederilor cu oficiali din Letonia au fost abordate subiecte ce vizează funcționarea sistemului de administrație publică leton, realitățile actuale în contextul reformei administrativ-teritoriale, efectele descentralizării sistemului de management, separarea puterilor între instituțiile statului și municipalități.
În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" încercăm să aflăm mai multe despre reforma APL din Letonia de la Secretarul general adjunct al Guvernului Adrian Ermurachi, deputatul Petru Frunze, Șeful secției Direcției Politici Fiscale și Vamale în cadrul Ministerului Finanțelor Dorel Noroc, experții CALM Irina LuncashuViorel Rusu și Viorel Girbu. Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM"!

Fișiere:

Emisiunea partea I

Emisiunea partea II