Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Asociația autorităților locale din Letonia și CALM cooperează pentru dezvoltare!

vezi mai mult

Prin definitivarea procesului de descentralizare multidimensională vom identifica eficacitatea autorităților publice locale
16.10.2019     
 
ACTIVITATEA CALM ÎN INTERESUL APL
15.10.2019     
 
Zece ani de la înființarea Parteneriatului Estic! Învățăm din experiența UE în identificarea obiectivelor de dezvoltare durabilă, alături de Lituania, Georgia, și Ucraina!
15.10.2019      www.eng.dvtkonferencija.lt   
 
APL ar putea obține finanțări din Fondul Verde pentru Climă!
13.10.2019     
 
Bugetele locale urmează să aibă mai multe venituri!
12.10.2019     
 

Asociația autorităților locale din Letonia și CALM cooperează pentru dezvoltare!

      
27.09.2019    

În perioada 24-27 septembrie, la invitația Asociației Autorităților Locale și Regionale din Letonia (LARG), o delegație a Congresului Autorităților Locale din Moldova, dar și reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului de la Chișinău au întreprins o vizită de studiu în Letonia.

În prima zi a vizitei, președintele LARG, Gints Kaminski a avut o întrevedere cu reprezentanții delegației noastre fiind abordate subiecte ce vizează administrația locală din Letonia, dezvoltarea și principiile de bază ale LARG, dar și despre realitățile actuale în contextul reformei administrativ-teritoriale. Maris Pukis, consilier principal al LARG a relatat despre efectele descentralizării sistemului de management, separarea puterilor între instituțiile statului și municipalități, impactul reformei administrativ-teritoriale asupra îmbunătățirii politicilor de guvernare ale statului și la nivel de municipii.

În această perioadă reprezentanții delegației noastre s-au întâlnit cu membri ai Guvernului de la Riga, dar și alți reprezentanți ai LARG, au discutat despre sistemul de administrație locală al Letoniei și dezvoltarea acestuia, dialogul politic dintre guvern și municipalități, metodele de reprezentare internațională, precum și alte probleme importante în contextul schimbului de experiență și al cooperării pentru dezvoltare. De asemenea, delegația Republicii Moldova a întreprins o vizită în municipiul Livani.

Vizita delegației noastre în Letonia a avut loc în cadrul proiectului „Lucrăm împreună pentru a oferi oportunități autorităților locale și regionale în țările partenere ale UE" care este implementat de Asociația Autorităților Locale și Regionale din Letonia.

Republica Moldova este una dintre țările partenere prioritare ale Letoniei privind cooperarea pentru dezvoltare. CALM și LARG au încheiat un acord de cooperare încă în 2010, pe parcursul anilor relațiile dintre cele două asociații cunoscând o dezvoltare ascendentă.

Serviciul de Comunicare al CALM