Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Modalitățile de eficientizare a Biroului Relații cu Diaspora, discutate la Cancelaria de Stat în comun cu partenerii de dezvoltare

vezi mai mult

Mai mulți primari de orașe solicită interzicerea organizării Paștelui Blajinilor în plină pandemie!
04.06.2020     
 
Femeile primar în prim plan - energia, dedicația și pasiunea dezvoltării locale!
03.06.2020     
 
A venit timpul să discutăm despre municipalități intelegente și E-Guvernare locală!
02.06.2020     
 
Pandemia nu anulează autonomia sau ce măsuri întreprind autoritățile publice locale în contextul instituirii stării de urgență în RM!
02.06.2020     
 
E-GUVERNAREA LOCALĂ TREBUIE SĂ DEVINĂ O REALITATE!
01.06.2020     
 

Modalitățile de eficientizare a Biroului Relații cu Diaspora, discutate la Cancelaria de Stat în comun cu partenerii de dezvoltare

      
18.09.2019     cancelaria.gov.md

Reprezentanții Cancelariei de Stat în comun cu partenerii de dezvoltare ai Biroului Relației cu Diaspora (BRD) au inițiat discuțiile privind identificarea soluțiilor pentru eficientizarea BRD, astfel încât acesta să devină o structură productivă, depolitizată și care să răspundă pe deplin așteptărilor diasporei și planurilor Guvernului referitoare la diasporă. Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, a prezidat prima ședință a grupului de lucru.

Participanții au accentuat importanța și necesitatea desfășurării consultărilor cu reprezentanții diasporei, menționând că doar astfel BRD va putea crea legături durabile cu cetățenii țării stabiliți peste hotare. Membrii grupului de lucru au propus ca inițial să fie supus consultărilor cu diaspora chiar și actualul Regulament al BRD, pentru a fi siguri că acesta cuprinde direcțiile prioritare de dezvoltare.

Au fost discutate succesele dar și oportunitățile de îmbunătățire ale BRD, începând de la percepția publică și imaginea pe care și-a creat-o Biroul în timp și terminând cu proiectele implementate de acesta. Participanții la discuție au menționat că este nevoie de regândit, împreună cu membrii diasporei, modul în care funcționează BRD în prezent. Au fost discutate și planurile de viitor ale BRD. În acest sens, Andrei Spînu a subliniat necesitatea identificării unor mecanisme potrivite și funcționale de colaborare a Guvernului cu diaspora, astfel încât să asigure participarea unui număr cât mai larg de reprezentanți ai diasporei la consultările publice.

La ședință au fost prezenți responsabili din cadrul Congresului Autorităților Publice Locale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, precum Organizația Internațională pentru Migrațiune și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova.