Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Autenticul bucătăriei naționale și a portului popular sunt promovate de către APL din Țarigrad, Drochia!

vezi mai mult

CALM reiterează că prevederile privind plafonarea taxelor locale sunt neconstituționale!
22.10.2019     
 
CALM s-a întrunit la Tbilisi cu alți reprezentanți ai Convenției Primarilor din cadrul Parteneriatului Estic!
22.10.2019     
 
ÎNCĂ O ȘANSĂ PENTRU DEMOCRAȚIA LOCALĂ! LA 20 OCTOMBRIE ALEGEM PE CEI MAI BUNI REPREZENTANȚI AI COMUNITĂȚILOR NOASTRE!
21.10.2019     
 
Promovarea turismului este un element al dezvoltării locale și o preocupare a CALM
18.10.2019     
 
CALM a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova!
18.10.2019     
 

Autenticul bucătăriei naționale și a portului popular sunt promovate de către APL din Țarigrad, Drochia!

      
23.07.2019    

Administrația  publică locală din Țarigrad, Drochia invită toți doritorii la cea de-a treia ediție a festivalului bucătăriei tradiționale „GurmanIA". Evenimentul ce va avea loc duminică, 28 iulie, va reuni formații folclorice din raionul Drochia și din România, dar și oameni care știu să aprecieze frumosul și autenticul. Primarul de Țarigrad Petru Bărbieru a afirmat că alături de țărigrădeni vor fi prietenii din localitățile vecine, dar și cei din Durnești, Botoșani. „Suntem înfrățiți cu această comună din România, primarul și ansamblul Doruleț fiind invitații noștri permanenți."  

Majoritatea evenimentelor culturale din Drochia încep cu evoluarea fanfarei „Trompetele argintii." Deoarece IA este parte integrantă a evenimentului,  va avea loc și un spectacol de prezentare a costumelor specifice zonei!

Participanții vor avea posibilitatea să admire expoziții hand-made, târguri ale meșterilor populari, dar și să savureze bucatele tradiționale pregătite de cele mai iscusite gospodine din Țarigrad. Zeama de pește și cea de pui, friptura sau mămăliga vor fi preparate chiar în fața vizitatorilor.

Pentru conaționalii care se întorc acasă în această perioadă este un prilej de a petrece timpul frumos alături de cei dragi, de a reveni la tradițiile strămoșești.  Anii trecuți, țarigrădencele care erau departe de casă au adunat zeci de moldovence îmbrăcate în costume naționale și au organizat în aceeași zi, la aceeași oră, festivalul bucătăriei naționale cu același generic: „GurmanIA".

Tot în cadrul evenimentului va avea loc deschiderea oficială a parcului de odihnă din centrul localității. La festivalul bucătăriei tradiționale „GurmanIA" sunt așteptați toți doritorii, iubitorii de frumos și de autentic!

Serviciul de Comunicare al CALM