Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | CALM a semnat un Memorandum de cooperare cu programul USAID „Comunitatea Mea"!

vezi mai mult

CALM reiterează că prevederile privind plafonarea taxelor locale sunt neconstituționale!
22.10.2019     
 
CALM s-a întrunit la Tbilisi cu alți reprezentanți ai Convenției Primarilor din cadrul Parteneriatului Estic!
22.10.2019     
 
ÎNCĂ O ȘANSĂ PENTRU DEMOCRAȚIA LOCALĂ! LA 20 OCTOMBRIE ALEGEM PE CEI MAI BUNI REPREZENTANȚI AI COMUNITĂȚILOR NOASTRE!
21.10.2019     
 
Promovarea turismului este un element al dezvoltării locale și o preocupare a CALM
18.10.2019     
 
CALM a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova!
18.10.2019     
 

CALM a semnat un Memorandum de cooperare cu programul USAID „Comunitatea Mea"!

      
18.07.2019    

La 17 iulie, în cadrul evenimentului anual de planificare a activităților Programului USAID „Comunitatea Mea" a fost semnat Memorandum de Cooperare dintre program și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Documentul a fost semnat de către directorul executiv al CALM Viorel Furdui și directorul proiectului „Comunitatea Mea" Christopher Kaczmarski.

Memorandumul de Cooperare între CALM și Programul USAID „Comunitatea Mea" prevede o cooperare multidimensională, pe domenii foarte concrete, pe un termen nelimitat.

După semnarea acestui act, în decurs de trei luni urmează să fie elaborată o anexă tehnică a Memorandumului care va cuprinde descrierea detaliată a activităților ce urmează a fi întreprinse de comun acord, planul de acțiuni cu termene concrete de implementare și aspecte organizatorice legate de cooperarea dintre CALM și Program. Memorandum cuprinde un spectru larg de domenii de cooperare, cum ar fi susținerea Centrului de Expertiză, Asistență și Instruire din cadrul CALM, cooperarea în vederea promovării, pregătirii și monitorizării reformei de descentralizare fiscală, finanțelor publice locale, proprietății, cadastru și infrastructura, instruiri pentru reprezentanții APL în domenii concrete care reies din necesitățile reformei etc.

Proiectul „Comunitatea Mea" este inițiat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și este un rezultat de conlucrare între Guvernul RM, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai statului nostru – SUA.

Valoarea proiectului depășește 20 mln. dolari și are ca obiectiv îmbunătățirea serviciilor locale prin investiții capitale, implementarea politicilor naționale în domeniul descentralizării, consolidarea APL, dar și  participarea populației în luarea deciziilor la nivelul APL. Durata implementării programului „Comunitatea Mea" este de 5 ani, beneficiari vor fi peste 100 de localități și peste 100 000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

CALM este un partener general al proiectului Comunitatea Mea și va fi implicat în toate activitățile acestuia.

Proiectul Comunitatea Mea este implementat de un consorțiu de organizații condus de IREX, cu participarea TETRA și URBAN INSTITUTE.  

Amintim că proiecte anterioare, finanțate de către guvernul SUA, prin intermediul USAID, au avut un impact benefic asupra dezvoltării locale.

Serviciul de Comunicare al CALM