Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Adresarea CALM către Guvern: crearea condițiilor și capacităților pentru creditarea APL, alături de alte măsuri de descentralizare financiară, pot contribui la dezvoltarea locală!

vezi mai mult

CALM reiterează că prevederile privind plafonarea taxelor locale sunt neconstituționale!
22.10.2019     
 
CALM s-a întrunit la Tbilisi cu alți reprezentanți ai Convenției Primarilor din cadrul Parteneriatului Estic!
22.10.2019     
 
ÎNCĂ O ȘANSĂ PENTRU DEMOCRAȚIA LOCALĂ! LA 20 OCTOMBRIE ALEGEM PE CEI MAI BUNI REPREZENTANȚI AI COMUNITĂȚILOR NOASTRE!
21.10.2019     
 
Promovarea turismului este un element al dezvoltării locale și o preocupare a CALM
18.10.2019     
 
CALM a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova!
18.10.2019     
 

Adresarea CALM către Guvern: crearea condițiilor și capacităților pentru creditarea APL, alături de alte măsuri de descentralizare financiară, pot contribui la dezvoltarea locală!

      
04.07.2019    

CALM a expediat o Adresare Guvernului în care se atrage atenția asupra faptului că situația economică și financiară a Republicii Moldova este destul de complicată, iar dezvoltarea potențialului existent la nivel local/regional ar fi una dintre soluțiile ce ar contribui la stabilizarea situației actuale și crearea unui fundament solid pentru dezvoltarea locală și națională.

Potrivit CALM, unul din aspectele/instrumentele importante care ar putea impulsiona dezvoltarea locală reprezintă capacitatea de îndatorare și creditare a APL, practică utilizată pe larg în țările cu economii dezvoltate. La acest capitol, situația Republicii Moldova  este mai mult decât critică. Datele ultimului raport al Indicatorilor Descentralizării Fiscale pentru Europea de Sud-Est denotă, practic, lipsa de creditare la nivelul UAT-urilor din statul nostru.

În vederea depășirii acestei situații critice, CALM vine cu un șir de propuneri către autoritățile centrale ce ar îmbunătăți situația financiară a UAT, dar și ar contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai în localitățile republicii, ar stimula activitatea economică și consumul populației, toate acestea având un efect benefic asupra economiei naționale.

Serviciul de Comunicare al CALM

Fișier:

Adresarea CALM cu propunerile către factorii de decizie