Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Președintele AOR Mădălin Ady Teodosescu, în același asentiment cu Grigore Vieru, a declarat la Chișinău: „Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul"

vezi mai mult

Republica Moldova este codașă la capitolul autonomiei fiscale a autorităților publice locale
20.03.2019     
 
Primarul municipiului Strășeni Valentina Casian: „Susținerea de care se bucură CALM-ul din partea asociațiilor reprezentative ale APL din România este foarte benefică pentru toate unitățile administrativ-teritoriale din Republica Moldova”
20.03.2019     
 
Ion Munteanu, primar de Fetești, Edineț: „Viorile și violoncelele fabricate în Fetești ajung în toate colțurile lumii”
20.03.2019     
 
Natalia Petrea, primar de Costești, Ialoveni: „Ne dorim legătură directă cu finanțatorii europeni”
20.03.2019     
 
Inițiativele CALM la nivelul Uniunii Europene dau REZULTATE: numărul fondurilor UE pentru APL vor fi majorate substanțial și va fi creat un forum consultativ permanent cu APL!
19.03.2019     
 

Președintele AOR Mădălin Ady Teodosescu, în același asentiment cu Grigore Vieru, a declarat la Chișinău: „Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul"

      
14.05.2018    

Mădălin Ady Teodosescu, președintele Asociației Orașelor din România (AOR) și primarul orașului Balș a avut un discurs emoționat la cea de-a III-a reuniune a Adunării Generale a Congresului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, care a avut loc la 11 mai 2018, la Chișinău, asigurându-i pe primarii din stânga Prutului de toată susținerea AOR și transmițându-i urări de bine și de sănătate vicepreședintelui CALM, primarului de Edineț Constantin Cojocaru.

„Vă aduc urările calde de sănătate și putere de muncă din partea primarilor din cadrul Asociației Orașelor din România. Așa cum spuneam încă de la prima noastră întâlnire oficială, de la Târgu Ocna, la începutul acestui an, românii nu pot trăi despărțiți de Prut la nesfârșit. Am promis atunci că este doar începutul unei colaborări pe care ne-o dorim: trainică și din care să ne învățăm lecțiile de administrație, dar și de viață."

Președintele AOR a subliniat faptul că în doar câteva luni,  primarii din AOR și CALM au avut deja mai multe întrevederi și au semnat acorduri importante.

„Câțiva dintre primarii DVS. ne-au vizitat în România și au făcut schimb de informații cu primarii din Asociația noastră. Discuțiile dintre autoritățile române, miniștrii din România și membrii Congresului Autorităților Locale din Moldova au fost cu siguranță fructuoase la sfârșitul lunii aprilie, când o delegație a CALM a fost prezentă la Adunarea generală a Asociației Orașelor din România de la București și ne-am bucurat să vă avem în mijlocul nostru. Acum suntem aici, pe meleagurile DVS., gata să învățăm lecțiile, să ne împărtășim experiențele și să fim uniți."

Mădălin Ady Teodosescu este de părere că în anul Centenarului Marii Uniri, este datoria României să sprijine în mod real Republica Moldova și pe moldoveni.

„Asociația Orașelor din România va implementa acest lucru, așa cum autoritățile locale se pricep cel mai bine, datorită experienței în APL, un domeniu de care suntem siguri că sunteți interesați foarte mult. Prezența noastră la acest eveniment reprezintă cea mai grăitoare dovadă a deschiderii părții române în favoarea construirii unui parteneriat durabil cu instituțiile similare din Republica Moldova. Dorim să ajutăm, să acționăm împreună ca parteneri, prieteni și frați.  România a fost, este și va fi mereu alături de Republica Moldova pe calea sa de a se dezvolta și a prospera."

În numele colegilor, președintele AOR i-a adresat urări de sănătate vicepreședintelui CALM, primarului de Edineț Constantin Cojocaru care a avut un eveniment nefericit.

„Dacă visul unora a fost să ajungă în cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul, "este unul dintre citatele cele mai cunoscute ale poetului Grigore Vieru, iar acum ni se aplică și nouă, celor din Asociația Orașelor și Comunelor din România, care am trecut Prutul și sperăm să vă rămânem mereu aproape. Vă mulțumesc fraților și hai să dăm mână cu mână pentru că avem inima română", a punctat Mădălin Ady Teodosescu.

Menționăm că în luna februarie, curent, la Târgu Ocna, România, Asociaţia Oraşelor din România (A.O.R.) şi Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM) au semnat un Acord de parteneriat. Totodată, în cadrul reuniunii au fost semnate parteneriate între Târgu Ocna și Cricova, raionul Strășeni și județul Bacău, raionul Ialoveni și județul Bacău.

Ca urmare a stabilirii acestor parteneriate,  un grup de primari de orașe CALM au efectuat o vizită în localitățile partenere pentru a studia experiența colegilor lor din România în ceea ce privește administrarea, atragerea de fonduri, implementarea proiectelor, ș.a.

În aprilie, curent, o delegație a CALM a participat la Adunarea Generală a Asociației Orașelor din România.

Departamentul de Comunicare al CALM