Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Angela Munteanu, consilierul premierului Pavel Filip la Adunarea Generală a CALRRM: „Asemenea evenimente ne oferă o platformă pentru a face planuri de viitor"

vezi mai mult

Inginerii cadastrali din cadrul APL își întăresc capacitățile profesionale în cadrul CALM!
17.11.2018     
 
Conform unor analize prealabile, există riscul ca în anul 2019 bugetele locale să piardă venituri de până la 400 milioane de lei!
16.11.2018     
 
CALM constată mai multe impedimente în activitatea secretarilor Consiliilor locale și solicită Guvernului să intervină!
15.11.2018     
 
Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița: „Încerc să creez un nume localității mele"
15.11.2018     
 
Alexei Burlacu, primarul comunei Rogojeni, raionul Șoldănești: „Chiar dacă avem două uzine de asfalt în localitate tot prin glod mergem"
14.11.2018     
 

Angela Munteanu, consilierul premierului Pavel Filip la Adunarea Generală a CALRRM: „Asemenea evenimente ne oferă o platformă pentru a face planuri de viitor"

      
13.05.2018    

În discursul din cadrul Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM) care a avut loc la 11 mai, curent, Angela Munteanu, consilierul premierului Pavel Filip a reconfirmat recunoștința Guvernului pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova reiterând deschiderea Guvernului pentru a avea un dialog constructiv și a asigura o colaborare eficientă cu APL.

„La momentul actual premierul Pavel Filip prezintă raportul Guvernului în Parlament, altfel ar fi participat cu plăcere la acest eveniment important, așa cum de fiecare dată, atunci când are această ocazie, vine în fața aleșilor locali și își împărtășește mesajele de susținere pentru dezvoltarea APL. Guvernul apreciază relațiile de prietenie și bună colaborare între țările noastre și astfel de reuniuni reprezintă o platformă de discuții, de lansare a proiectelor comune, schimb de experiențe, promovarea bunelor practici și exemple, dar și ne oferă o platformă pentru a face planuri de viitor."

În alt context, consilierul premierului Republicii Moldova a menționat că țara noastră parcurge o etapă foarte importantă, agenda Guvernului fiind una plină de reforme structurale, strategice și conceptuale, care vizează atât APC, cât și APL. „Avem dorința și ambiția de face schimbări în bine care să fie simțite de cetățenii RM. Țara noastră întreprinde pași concreți pentru alinierea la standardele europene, iar ajutorul acordat inclusiv de Guvernul României este unul semnificativ și de apreciat. Suntem recunoscători pentru autobuzele școlare, pentru grădinițele reparate, implementarea diverselor proiectelor culturale, contribuții și investiții semnificative în sectorul energetic, toate acestea contribuind la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Există toată deschiderea din partea Guvernului Republicii Moldova pentru a avea un dialog constructiv și a asigura o colaborare eficientă cu APL și susținerea tuturor proiectelor implementate la nivelul APL, care vin în suportul și ajutorul tuturor cetățenilor. Experiența României în diferite domenii este extrem de relevantă pentru țara noastră și ne dorim ca aceasta să fie preluată atât la nivel local, cât și central. Ne dorim să construim niște relații pragmatice, bazate pe interesul cetățenilor, care să ne aducă rezultate frumoase."

Angela Munteanu a mulțumit APL pentru atitudine, suport și dedicație și a dorit  succes lucrărilor Adunării Generale a CALRRM, asigurându-i pe cei prezenți de faptul că propunerile din cadrul acestui eveniment vor fi analizate în cel mai serios și cel mai constructiv mod.

Departamentul de Comunicare al CALM