Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Primăria Cimișlia a fost decorată la Bruxelles, în cadrul Adunării Generale a Asociației Europene pentru Dezvoltare Locală (ALDA)!

vezi mai mult

Creșterea veniturilor în APL - o inițiativă necesară, însă care poate deveni una păguboasă dacă nu va fi urgent îmbunătățită!
21.07.2018     
 
Buletin informativ "Cu drag pentru ACASĂ" (aprilie - iunie 2018)
20.07.2018     
 
CALM va acorda asistență APL în domeniul atragerii de fonduri!
20.07.2018     
 
CALM susține eliminarea barierelor în procesul de înregistrare a GAL-urilor
19.07.2018     
 
CALM construiește noi punți de cooperare între APL și investitorii români!
18.07.2018     
 

Primăria Cimișlia a fost decorată la Bruxelles, în cadrul Adunării Generale a Asociației Europene pentru Dezvoltare Locală (ALDA)!

      
08.05.2018    

În perioada 3-4 mai 2018, la Bruxelles, Belgia a avut loc Adunarea Generală a Asociației Europene pentru Dezvoltare Locală (ALDA).  Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a devenit membru al ALDA în 2015. În acest an, CALM a fost reprezentat la evenimentul de la Brouxelles de către Alexandru Osadci, membru al Consiliului ALDA.

În legătură cu faptul că la Cimișlia a fost creată prima agenție ALDA din Republica Moldova, la adunarea generală a acestei asociații a fost invitat să participe și vicepreședintele CALM, primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu.

În cadrul sesiunilor de discuții, o importanță majoră a fost acordată rolului-cheie al democrației locale și al instrumentelor care permit autorităților locale și cetățenilor activi să modeleze cele mai bune comunități.

Prezentarea Raportului de activitate ALDA pentru 2017, aprobarea bilanțului și a Raportului de Audit, aprobarea bugetului și a programului de acțiuni pentru 2018, aprobarea planurilor strategice au fost alte subiectele dezbătute în cadrul Adunării Generale a Asociației Europene pentru Dezvoltare Locală. De asemenea s-a discutat despre procesul de evaluare a ultimilor ani de sprijin al democrației europene, impactul proiectelor ALDA privind susținerea mediului, ș.a.

De menționat este faptul că în cadrul evenimentului, orașului Cimișlia i-a fost decernată o diplomă - pentru rolul activ în dezvoltarea democrației locale din Europa și angajamentul de a fi alături de ALDA.

ALDA este o organizație non-guvernamentală dedicată promovării bunei guvernări și participării cetățenilor în procesul de dezvoltare la nivel local. ALDA se concentrează pe activități care facilitează cooperarea între autoritățile locale și societatea civilă. Înființată la inițiativa Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei, ALDA operează din 1999 în Uniunea Europeană și în vecinătatea sa.

Departamentul de Comunicare al CALM