Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Primăria Cimișlia a fost decorată la Bruxelles, în cadrul Adunării Generale a Asociației Europene pentru Dezvoltare Locală (ALDA)!

vezi mai mult

Inginerii cadastrali din cadrul APL își întăresc capacitățile profesionale în cadrul CALM!
17.11.2018     
 
Conform unor analize prealabile, există riscul ca în anul 2019 bugetele locale să piardă venituri de până la 400 milioane de lei!
16.11.2018     
 
CALM constată mai multe impedimente în activitatea secretarilor Consiliilor locale și solicită Guvernului să intervină!
15.11.2018     
 
Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița: „Încerc să creez un nume localității mele"
15.11.2018     
 
Alexei Burlacu, primarul comunei Rogojeni, raionul Șoldănești: „Chiar dacă avem două uzine de asfalt în localitate tot prin glod mergem"
14.11.2018     
 

Primăria Cimișlia a fost decorată la Bruxelles, în cadrul Adunării Generale a Asociației Europene pentru Dezvoltare Locală (ALDA)!

      
08.05.2018    

În perioada 3-4 mai 2018, la Bruxelles, Belgia a avut loc Adunarea Generală a Asociației Europene pentru Dezvoltare Locală (ALDA).  Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a devenit membru al ALDA în 2015. În acest an, CALM a fost reprezentat la evenimentul de la Brouxelles de către Alexandru Osadci, membru al Consiliului ALDA.

În legătură cu faptul că la Cimișlia a fost creată prima agenție ALDA din Republica Moldova, la adunarea generală a acestei asociații a fost invitat să participe și vicepreședintele CALM, primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu.

În cadrul sesiunilor de discuții, o importanță majoră a fost acordată rolului-cheie al democrației locale și al instrumentelor care permit autorităților locale și cetățenilor activi să modeleze cele mai bune comunități.

Prezentarea Raportului de activitate ALDA pentru 2017, aprobarea bilanțului și a Raportului de Audit, aprobarea bugetului și a programului de acțiuni pentru 2018, aprobarea planurilor strategice au fost alte subiectele dezbătute în cadrul Adunării Generale a Asociației Europene pentru Dezvoltare Locală. De asemenea s-a discutat despre procesul de evaluare a ultimilor ani de sprijin al democrației europene, impactul proiectelor ALDA privind susținerea mediului, ș.a.

De menționat este faptul că în cadrul evenimentului, orașului Cimișlia i-a fost decernată o diplomă - pentru rolul activ în dezvoltarea democrației locale din Europa și angajamentul de a fi alături de ALDA.

ALDA este o organizație non-guvernamentală dedicată promovării bunei guvernări și participării cetățenilor în procesul de dezvoltare la nivel local. ALDA se concentrează pe activități care facilitează cooperarea între autoritățile locale și societatea civilă. Înființată la inițiativa Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei, ALDA operează din 1999 în Uniunea Europeană și în vecinătatea sa.

Departamentul de Comunicare al CALM