Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | 8 ani cu CALM !

vezi mai mult

DEZVOLTAREA PARTENERIATELOR ȘI A SATELOR – UNELE DINTRE PREOCUPĂRILE PRIMARILOR!
10.12.2018     
 
Valeriu Mustață, primar de Săiți, Căușeni: „Decât codaș la oraș, mai bine în satul tău fruntaș"
10.12.2018     
 
Elena Belescu, primar de Recea, Strășeni: „Rădăcinile îmi sunt mai puternice decât aripile"
10.12.2018     
 
CALM și IGSU au ca obiectiv dezvoltarea serviciilor de pompieri voluntari!
09.12.2018     
 
Democrația locală și prioritățile APL din Republica Moldova în vizorul instituțiilor europene!
07.12.2018     
 

8 ani cu CALM !

      
21.03.2018    

Stimați prieteni, colegi, membri ai CALM!  Astăzi, 21 martie, Congresul Autorităților Locale din Moldova împlinește 8 ani de la înființare. Datorită încrederii pe care ne-ați acordat-o și credinței în cauza noastră, astăzi CALM este o instituție ce reprezintă majoritatea autorităților publice locale din Moldova, un partener de încredere la nivel de țară dar și peste hotarele ei.  Împreună am parcurs o etapă în care ne-am maturizat, am obținut cunoștințe și experiențe noi, am reușit să soluționăm o parte dintre problemele APL, dar poate cel mai important, am devenit o voce de necontestat a primarilor, a tuturor reprezentanților APL. Unitatea noastră ne ajută să obținem rezultate remarcabile în beneficiul descentralizării și consolidării autonomiei locale, beneficiarii cărora sunt cetățenii Republica Moldova. Suntem convinși că numai împreună vom reuși să aducem schimbarea în satele și orașele noastre. Ne bucurăm că am reușit să restabilim dialogul instituționalizat cu APC, deoarece scopul trebuie să fie același: îmbunătățirea cadrului legal și continuarea implementării reformelor în interesul cetățenilor.  

În toți acești ani, datorită credibilității noastre, majoritatea reprezentanților instituțiilor europene cu sediul la Chișinău ne-au arătat susținerea necondiționată.

În prezent, membrii CALM fac parte din delegația RM la Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei, CALM este membru activ al rețelei de asociații ale autorităților locale din Europa de Sud NALAS, membru al Uniunii Orașelor  și guvernelor  locale  din lume a(UCLG) și al Consiliului Municipalităților și Regiunilor din Europa ( CEMR)...  avem stabilite parteneriate durabile cu Asociația Comunelor din România, Asociația Orașelor din România, cu Asociații similare din Franța, Rusia, Turcia și multe alte țări. Vocea CALM este auzită în cadrul instituțiilor internaționale.

Ne dorim să fim uniți și în continuare, să reușim să îmbunătățim calitatea guvernării locale, să promovăm reformele democratice, să contribuim la crearea condițiilor bune de trai, să reușim să convingem tinerii să rămână acasă și împreună să contribuim la prosperitatea țării noastre natale.

Vă mulțumim pentru încredere și implicare! La mulți și prosperi ani!