Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Parteneriatul între Asociația Orașelor din România și Congresul Autorităților Locale din Moldova a fost semnat la Târgu Ocna! Primarii de orașe din Republica Moldova și România stabilesc noi relații de colaborare!

vezi mai mult

Pretinsele afaceri imobiliare – cele mai dese învinuiri aduse APL
26.03.2019      viitorul.org   
 
Secretarii Consiliilor locale atenționează asupra problemelor din domeniul sistemului de salarizare
26.03.2019     
 
Ginka Tchavdarova, ex-director executiv al Asociației APL din Bulgaria: „Scopul final al CALM este să schimbe în bine satele și orașele din Republica Moldova!”
26.03.2019     
 
 
CALM – AVOCATUL APL DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN CADRUL INSTITUȚIILOR INTERNAȚIONALE!
25.03.2019     
 

Parteneriatul între Asociația Orașelor din România și Congresul Autorităților Locale din Moldova a fost semnat la Târgu Ocna! Primarii de orașe din Republica Moldova și România stabilesc noi relații de colaborare!

      
27.02.2018    

În perioada 25-27 februarie, la Târgu Ocna, județul Bacău, România a avut loc reuniunea comună a Consiliului Director al Ascociației Orașelor din România (AOR)  și Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM). Scopul evenimentului este de a consolida relațiile dintre cele două organizații, dar și de a pune bazele unor noi colaborări  între edilii orașelor din cele două state.  Ținem să menționăm că AOR a început un amplu program de activități internaționale, iar primii pași în această direcție a decis să-i facă alături de CALM.

La acest eveniment au participat primarii orașelor Balș, Odobești, Cugir, Seini, Săcueni, Târgu Ocna, Filiași, Tășnad, Geoagiu-Băi, Drăgănești Olt și Bucecea, dar și alte orașe din România, membre ale Consiliul Director AOR, iar reprezentanții CALM au fost directorul executiv al CALM Viorel Furdui și primarii orașelor Florești, Cricova, Bucovăț, Edineț, Fălești, Cimișlia și Costești.

La 25 februarie, în prima zi a Consiliului director CALM-AOR, delegația de primari din Republica Moldova a fost întâmpinată de Mădălin Ady Teodorescu, președinte AOR și primarul orașului Balș, alături de Chirița Ionel, președintele executiv AOR, după care primarii din cele două state au participat la programul de bune practici demarat de AOR, în parteneriat cu CALM.

La 26 februarie, în cea de-a doua zi a reuniunii, a avut loc ședința comună a Consiliului Director AOR și a reprezentanților orașelor din CALM, cu participarea reprezentanților Guvernului și ai Parlamentului României. Prezentă la eveniment, ministrul Romanilor de Pretutindeni Natalia Elena Intotero a subliniat faptul că relatiile României cu Republica Moldova stau sub auspiciile bilaterale, într-un proces continuu de colaborare.

În cadrul evenimentului a fost semnat parteneriatul între AOR – Asociația Orașelor din România, reprezentată de Mădălin Ady Teodosescu, președintele AOR și primarul orașului Balș și CALM- Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova, prin Constantin Cojocaru- vicepreședinte CALM și primar de Edineț.

Totodată, în cadrul acestei reuniuni au fost semnate parteneriate între Târgu Ocna și Cricova, raionul Strășeni și județul Bacău, raionul Ialoveni și județul Bacău.

Ca urmare a stabilirii acestor parteneriate,  un grup de primari de orașe CALM au plecat în localitățile partenere pentru a studia experiența colegilor lor din România în ceea ce privește administrarea, atragerea de fonduri, implementarea proiectelor, ș.a.

Departamentul de Comunicare al CALM