Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Ina Paşcan, primarul de Ţânţăreni: “Indiferent de coloratura politică, în cadrul CALM toţi primarii sunt o echipă”

vezi mai mult

Directorul executiv al CALM, Viorel Furdui: APL se sufocă de la atâtea competențe neacoperite financiar
15.12.2017     
 
Aleșii locali din RM la întrevederea cu reprezentanții CoE: ”Suntem permanent cu sabia lui Damocles deasupra capului”
15.12.2017     
 
Chișinăul va găzdui o Conferință a APL din toată Europa, în cadrul parteneriatul Estic!
13.12.2017     
 
Experți internaționali în administrare publică au avut o întrevedere cu colegii lor de la CALM
13.12.2017     
 
Sistemul de remunerare a APL riscă să rămână și în 2018 unul discriminatoriu și umilitor
11.12.2017     
 

Ina Paşcan, primarul de Ţânţăreni: “Indiferent de coloratura politică, în cadrul CALM toţi primarii sunt o echipă”

      
07.12.2017    

Emisiunea audio

La sfârșitul verii curente, autoritățile din Chişinău şi Ţînţăreni, Anenii Noi au ajuns la un compromis privind redeschiderea gropii de gunoi din localitate, pentru o perioadă de doi ani şi jumătate. Primăria municipiului Chișinău susţine că își îndeplinește obligațiunea financiară față de primăria Țînțăreni asumându-şi transferarea a 6 milioane de lei pe contul acesteia. Potrivit primarului Ina Paşcan, municipalitatea s-a angajat să îndeplinească şi alte condiţii. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție cu CALM, la Vocea Basarabiei.

“Primăria Ţânţăreni a executat proiectul tehnic la iluminatul stradal, în valoare de circa 5,5 milioane lei, obiectiv pe care primăria municipiului Chişinău îl impementează. La gărdiniţa Andrieş s-a schimbat gardul, s-a pus pavaj, s-au făcut pavilioane noi, au fost constuite terenuri de joacă, dar şi un mic teren sportiv. De asemenea, în baza contractului, Primăria municipiului Chişinău s-a angajat să repare staţia de tratare a apei, iar condiţia este ca preţul apei să rămână neschimbat”, a anunţat Ina Paşcan.

O altă obligațiune inclusă în contractul încheiat între cele două autorități locale este reparaţia drumurilor din comună, dar și amenajarea centrelor sportive pentru adolescenți și maturi. Digul din preajma gropii de gunoi din satul Ţînţăreni, raionul Anenii Noi, unde sunt depozitate deşeurile din Capitală, urmează a fi renovat până la sfârşitul acestui an, tot de către Primăria Chișinău.

“O altă obligaţiune este construcţia unei staţii de epurare a lichidului care se scurge de la gunoi, dar şi colectarea centralizată a gunoiului din localitate”, a menţionat primarul de Ţânţăreni.

Dacă toate condiţiile vor fi respectate, consilierii din Ţânţăreni sunt dispuşi să prelungească termenul contractului cu încă doi ani, în caz contrar vor fi nevoiți să-l rezilieze.

În altă ordine de idei, Ina Paşcan a mulţumit CALM pentru că vine în susţinerea primarilor, în deosebi a femeilor-primar, prin organizarea diverselor seminare, dar şi prin oferirea suportului juridic.

“În orice moment putem apela juristul de la CALM ca să ne spună cum este corect să procedăm într-o situaţie sau alta. Pe plan extern, datorită CALM formăm parteneriate cu comune din România. Le mulţumim pentru că sunt alături de primari, indiferent de coloratura politică a acestora. În cadrul CALM simţim că noi toţi suntem o echipă”, a conchis Ina Paşcan.