Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Autoritățile locale active în domeniul dezvoltării economice aderă la inițiativa Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)

vezi mai mult

Evenimente de informare și instruire în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020
20.02.2018     
 
Consultanții de dezvoltare economică din autoritățile locale prezintă progresele în elaborarea Planurilor de Dezvoltare Economică Locală
16.02.2018     
 
DIALOGUL INSTITUȚIONALIZAT ÎNTRE GUVERN ȘI APL ESTE VITAL PENTRU PROCESUL DE REFORMĂ A APL ȘI ÎNSEAMNĂ REPREZENTARE LARGĂ, RESPECT RECIPROC, EXPERTIZĂ, TRANSPARENȚĂ , COMUNICARE PERMANENTĂ, MULT ....CALM ȘI BUNĂ CREDINȚĂ!
13.02.2018      tv8.md   
 
Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița: „Strategia descentralizării financiare trebuie de realizat"
12.02.2018      voceabasarabiei.md   
 
Viorel Furdui: Nu suntem împotriva reformei teritorial-administrative, doar că nu ne dorim ca aceasta să fie folosită ca un motiv de a nu continua descentralizarea
11.02.2018     
 

Autoritățile locale active în domeniul dezvoltării economice aderă la inițiativa Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)

      
25.11.2017    

15 comunități locale și regionale - sate, orașe, municipii, consilii raionale și UTA Găgăuzia - au aderat la Clubul Primarii pentru Creștere Economică.

Miercuri, 15 noiembrie 2017, s-a desfășurat o nouă ceremonie de înmânare a certificatelor de membru pentru 11 Membrii Juniori ai Clubului Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)

La eveniment au participat circa 40 de persoane (primari și președinți de raioane, consultanți locali, reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene, Cancelariei de Stat, Congresului Autorităților Locale din Moldova, Agențiilor de Dezvoltare Regională, proiectului ”Migrație și Dezvoltare Locală” etc.)

În mesajul său de deschidere, Aneil Singh, șeful secției proiecte din cadrul Delegației Uniunii Europene, a încurajat noii membrii să se manifeste activ în susținerea dezvoltării economice și să valorifice oportunitățile pe care le oferă această nouă platformă de cooperare la nivelul țărilor Parteneriatului Estic.

În cuvântul său de salut, Dl Valentin Guznac, secretar general adjunct al Guvernului, a menționat despre importanța Inițiativei M4EG pentru a dezvolta capacitățile APL în promovarea dezvoltării economice locale și necesitatea consolidării comunității acestei noi inițiative.

Dl Viorel Furdui, director executiv al CALM, a reiterat necesitatea proceselor de descentralizare care să contribuie la consolidarea capacităților APL, inclusiv în domeniul inițiativelor de dezvoltare economică.

Prin semnarea formularului de membru, semnatarii își asumă obligațiade a elabora și implementa Planul de Dezvoltare Economică Locală (Plan DEL) în conformitate cu principiile Inițiativei M4EG, iar la rândul său Secretariatul Inițitivei M4EG se angajează să sprijine activ APL în acest proces.

Evenimentul a fost precedat de organisarea unei sesiuni de instruire în domeniul elaborării Planurilor DEL pentru consultanții locali din comunitățile aderante la această inițiativă.

Primarii pentru Creștere Economică (www.m4eg.eu) este o nouă inițiativă a Uniunii Europene care a fost lansată în ianuarie 2017 în cadrul Parteneriatului Estic. Scopul general al Inițiativei este de a susține primarii și administrațiile locale din țările Parteneriatului Estic să devină facilitatori activi ai creșterii economice și creării locurilor de muncă la nivel local.