Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | INIMĂ DE PRIMAR OARE CÂT POȚI REZISTA?!!!!!

vezi mai mult

De Ziua Funcționarului Public, CALM Vă dorește la mulți și plini de rod ani!
23.06.2018     
 
Maria Manoli, primarul satului Zubrești, Strășeni: „În țările civilizate, sistemul administrativ descentralizat oferă posibilitatea localităților nu doar să existe, dar și să se dezvolte"
22.06.2018     
 
Peste o sută de secretari ai Consiliilor locale s-au reunit sub egida CALM!
22.06.2018     
 
Rezultatele proiectelor de valorificare a potențialului migrației în Republica Moldova, examinate la Guvern
20.06.2018      cancelaria.gov.md   
 
Buletin informativ pentru perioada 8-15 iunie 2018
18.06.2018     
 

INIMĂ DE PRIMAR OARE CÂT POȚI REZISTA?!!!!!

      
26.04.2017    

Stimați colegi și prieteni,

Am primit o veste extrem de rea. A mai decedat încă un PRIMAR – Dl. Simion ZDRAGUȘ. Primarul comunei ȘTEFĂNEȘTI, raionul Florești.

Dl. Simion ZDRAGUȘ ESTE un primar la al patrulea mandat, o persoană deosebită care s-a dăruit în întregime comunei natale și a avut multe realizări frumoase. Nu în zădar, comunitatea l-a apreciat foarte mult si i-a acordat în rânduri repetate votul de încredere. L-am cunoscut foarte bine si i-mi aduc aminte că întotdeauna când i-am propus să meargă într-o delegație sau alta peste hotarele Republicii Moldova, zicea că î-și dorește foarte mult, dar mai are de realizat un proiect, ca trebuie sa mai facă ceva pentru comună, că dorește să mai reușească încă ceva pentru comunitate, că poate va merge altă dată etc. Ceea ce vorbește încă o dată despre dăruirea deplină și un grad deosebit de răspundere a lui și a majorității primarilor din Republica Moldova pentru comunitățile locale care le-au încredințat mandatul. Numai cei incompetenți, rău intenționați și care NU cunosc ce înseamnă în Republica Moldova să fii un PRIMAR și să administrezi o comunitate locală, pot să-și permită o atitudine disprețuitoare și arogantă care se atestă în ultimul timp în raport cu primarii din partea diferitor grupări.... Acestea nu cunosc ce înseamnă să fii primar activând într-un cadru juridic, politic și financiar instabil și confuz; supus presiunilor din toate părțile, dar mai ales să fii vânat la comandă din partea instituțiilor judiciare și de control ale statului care habar nu au de legislația APL și situația reală din teritoriu; să activezi în condiții mizerabile, fără specialiști în primării, fără salarii decente și garanții sociale adecvate; să fii întotdeauna țap ispășitor pentru toate problemele, chiar dacă responsabilitate în mare parte revine altor autorități ale statului; să fii în același timp și polițist, medic, și asistent social, hamal, constructor, pompier, măturător de stradă, artist, șofer, arhitect, moașă și orice altă funcție/profesie de care are nevoie comunitatea și pe care NU este în stare să asigure statul. În același timp, să nu ai timp pentru concedii și odihnă, nici pentru familie, să nu observi cu au crescut copii, nepoții și după toate aceste sacrificii, în multe cazuri să nu fii apreciat pe merit sau, cum se procedează în ultimul timp – să fii chiar distrus moral, psihic și fizic de cei care în afară de bîrfe, intrigi și interese proprii obscure, nu au realizant nimic bun în această viață.... Cu toate acestea, marea majoritatea primarilor, reușesc să treacă peste toate greutățile menționate și să-și păstreze demnitatea, verticalitatea, curajul și să activeze în continuare în interesul general al comunității locale! Anume așa primar ESTE dl. Simion ZDRAGUS și marea majoritatea primarilor din Republica Moldova!

Congresul Autorităților Locale î-și exprimă regretul profund în legătură cu trecerea în lumea celor drepți al Domnului PRIMAR, Simion ZDRĂGUȘ și transmite condolente familiei. Îl vom păstra în memoria noastră și Dumnezeu să-l odihnească!

De asemenea, dat fiind faptul că suntem în perioada când ii pomenim pe toți cei care au plecat de lângă noi, nu putem să nu-i pomenim și pe alți buni colegi de ai noștri care s-au dedicat comunităților locale, care au avut o contribuție enormă la formarea și consolidarea CALM și care au decedat la locul de muncă. Dumnezeu săi odihnească în pace! Iar noi să trăim, să fim uniți, să continuăm cele începute de ei și să-i pomenim întotdeauna pe următorii colegi:

1. Vasile BALAN, primarul de Teleșeu, Orhei

2. Ion NEAGU, primarul de Manta, Cahul,

3. Nicolai NIGAI, primar al comunei Chetrosu, Anenii Noi;

4. Ion VEVERIȚĂ, președintele raionului Cimișlia

5. Ivan JELEAPOV, primarul de Tvardița, Taraclia

6. Maria NEMȚANU, primar de Antonești, Cantemir

7. Mihail MALÎI, primar de Miciurin, Drochia

8. Chiril COJOCARU, primar de Popeasca

9. Dumitru RUSEV, primar de Iserlia Basarabeasca

10. Vasile SVINARCIUC, primar de Bârlădeni, Ocnița

11. Andrei NICA, primar de Ghiduleni, Rezina

12. Nicolae ANDRONACHE, președintele raionului Ialoveni

13. Ion MARDARI, primarul de Morenii Noi, Ungheni

14. Gheorghe LUNGU, Dubăsarii Vechi, Criuleni

15. Dumitru IVANSCHI, Primar de Batir, Cimislia

Articolul anexat la acest mesaj a fost scris 5 ani in urmă si credem că este foarte actual si in prezent. De aceea il publicăm integral.

Cu mult respect,

Echipa Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM)

Fișier:

Articolul ”INIMĂ DE PRIMAR OARE CÂT POȚI REZISTA?!!!!!”